Rektör Aslan, Öğrencilerle Bir Araya Geldi

Rektör Aslan, Öğrencilerle Bir Araya Geldi

Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ersan Aslan, Rektör-Öğrenci Buluşması programı kapsamında öğrenciler ile Merkezi Derslikler binasında bir araya geldi.

Kırıkkale Üniversitesi Öğrencilerinin taleplerini dinlemek, sorularını cevaplamak amacıyla yapılan toplantıya Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Başalan ve Prof. Dr. Erol Yılmaz, Genel Sekreter Dr. Öğretim Üyesi Şevket Evci, idari birim amirleri ile öğrenciler katıldı.

Öğrencileri, Türkiye'nin gelecek vizyonuna uygun şekilde yetiştirme gayreti içinde olduklarını belirten Rektör Prof. Dr. Ersan Aslan, “Dönem değerlendirmesi yapmak, sizlerle sohbet etmek için bir araya geldik. Eğitim-öğretim alanında kendi bölümüzle ilgili son güncel gelişmeler doğrultusunda sizlere imkan sunmak bizim öncelikli sorumluluğumuzdur. 'Yakın Geleceğin Büyük Türkiyesi' vizyonuna uygun olarak sizlere en iyi şekilde eğitim vermek ve sizleri en iyi şekilde sektöre hazırlamak için her hafta senato toplantısında hocalarınızla yapabileceklerimizi konuşuyoruz. Müfredatımızda, sizi önümüzdeki 40 yıla hazırlayacak şekilde güncellemeler yapıyoruz. Bu kapsamda laboratuvar, personel ve teknik imkan taleplerinizi vs. dinlemeye hazırız. Mezun olmadan önce Türkiye'deki  ve dünyadaki rekabete hazır hale gelmeniz, ülkemiz adına çok önemlidir. Bizler elimizden geleni yapmaya çalışacağız ancak sizler de bir fark ortaya koyabilmek için çok çalışmalısınız. Bir gün içerisinde bir-iki saat çalışmakla hedeflerinize ulaşamazsınız. Rahmetli Fuat Sezgin Hocamız, 90 yaşını geçmesine rağmen günde 17 saat çalışmaya devam ettiği için büyük bir bilim tarihçisi oldu. Sadece akademik kariyer için değil bir sektörde kariyer yapmak için de çok çalışmalısınız. TÜBİTAK başta olmak üzere bir çok kurum ve kuruluş kendilerine sunulan uygun projelere destek veriyor. Biz de bu proje çalışmalarında yer almanızı isteriz ve bu kapsamda tecrübeli hocalarımızla öğrencilerimiz için uygulamalı proje hazırlama eğitimleri de verdik. Vermeye de devam edeceğiz. Proje faaliyetleri içinde bulunmak sizleri mezuniyet sonrasında ön plana çıkaracaktır. Herhangi bir üniversite mezunundan sizi farklı kılacak olan, teorik ve pratik anlamda kendinizi ne kadar geliştirdiğinizdir. Sektörün ve işletmelerin ihtiyaç duyduğu bir eleman olmak; sizin gayretinize, becerilerinizi ispatlamanıza bağlıdır. Bizlerin temel amacı ve arzusu da akademik ve sosyal alanlarda imkanları geliştirmek, mezuniyetiniz sonrasında iyi bir yerde çalışmanızı ve ülkemize fayda sağladığınızı görmektir. Mutlaka bir gelecek planınız olsun. 5 yıllık planlar yapın ve duvarınıza asın. Hayat içerisinde yaprak gibi savrulmayın. Bir ağacın kökü olamasanız bile sağlam bir dalı olun. Devletimiz de gelecek ile ilgili hedeflerini, bir çok farklı alanda politikalarını bir plan ve program dahilinde yapıyor. Bu kapsamda bölümünüzle, kariyer hedefinizde yer alan alanlarla ilgili 12. Kalkınma Planı'nı mutlaka incelemenizi tavsiye ederim. 36 yıldır buradayım. Buraya gelen her öğrenci er ya da geç buradan gitti. Önemli olan buradan donanımlı bir şekilde ayrılmanızdır. Bu kapsamda elimizden gelen her türlü desteği sizlere sunmaya ve taleplerinizi dinlemeye her zaman hazırız. Geldiğiniz ve düşüncelerinizi bizlerle paylaştığınız için teşekkür ederim." dedi.



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız