Rektör Aslan, Akademik Yılı Açılış Töreni’ne Katıldı

Rektör Aslan, Akademik Yılı Açılış Töreni’ne Katıldı

Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Ersan Aslan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle düzenlenen 2024-2025 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni’ne katıldı.

YÖK tarafından Beştepe Kongre ve Kültür Merkezinde yapılan Akademik Yıl Açılış Töreni’ne Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, üniversite rektörleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve YÖK Başkanı  Prof. Dr. Erol Özvar’ın açılış konuşmaları gerçekleştirdiği törende; YÖK Başkanı Erol Özvar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a 1960’lı yıllarda ODTÜ'de Türkiye'nin ilk hava savunma sistemini geliştiren ekibin, 31 Mayıs 1969'da başarıyla fırlattığı Ordot adlı roketin 80 santimetre ölçekli modelini sundu.  Engelli öğrenci Mertcan Altun ise Cumhurbaşkanına yapay zekayla oluşturduğu bir eserini sundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, YÖK tarafından her yıl verilen bireysel, kurumsal, özel alan ve özel ödül olmak üzere 4 ayrı kategoride düzenlenen “YÖK Üstün Başarı Ödülleri”ni sahiplerine verdi.