Tarih: 02.05.2014 02:11

Refah seviyesini emeklilik döneminde de devam ettiriyorlar

Facebook Twitter Linked-in

Umut Sigorta sahibi Murat Yıldırım, sigorta yaptırmak bireylerin geleceğini güven altına almak olduğunu söyledi. Yenidoğan Mahallesi Barboros Hayrettin Caddesi No:2’de faaliyet gösteren Umut Sigorta, kasko, trafik, yangın, DASK, bireysel emeklilik ve diğer hizmetleriyle müşterilerine kapılarını sonuna kadar açık tutuyor. Vatandaşların, sigortacılık konularında her türlü sorularını açıklamaya hazır olduklarını belirten Yıldırım, kendilerine ulaşmak için 0 318 225 34 56 ve 0 536 551 74 72 telefonlarına arayabileceklerini söyledi.

Bireysel Emeklilik Nedir?
Yıldırım: Bireysel Emeklilik Sistemi, mevcut kamu sosyal güvenlik sisteminin tamamlayıcısıdır. Temel amacı, bireylerin çalışma yaşamları boyunca yaptıkları düzenli tasarrufların yatırıma yönlendirilmesini sağlamak, oluşacak birikimlerle, tasarruf yaptıkları dönemde sahip oldukları refah seviyesinin emeklilik döneminde de devam etmesini sağlamaktır.

Sistemin Temel Özellikleri Nelerdir?
Yıldırım: Gönüllü katılım esasına dayanır. En az 10 yıl sistemde bulunma ve 56 yaşını doldurma şartları yerine getirilerek sistem denemekli olunur. Süre sonunda katılımcıya toplu para ya dadüzenli gelir ödenmesi sağlanır. Ödenen katkı payları, katılımcıların tercih ettikleri emeklilik yatırım fonlarında yatırıma yönlendirilir ve bireysel hesaplarda ayrı ayrı izlenir. Katılımcılar, Bireysel emeklilik hesabındaki varlıklarını Asya Emeklilik web sitesi aracılığı ile görüntüleyebilir. Tüm birikimler devlet güvencesi altındadır.

Faizsiz Emeklilik Nedir?
Yıldırım: Türkiye’nin ilk faizsiz emeklilik şirketi Asya Emeklilik’in emeklilik planlarının tamamı getirisi faiz olmayan fonlara bağlı yatırım araçlarından oluşuyor. Asya Emeklilik, "getirisi faiz olmayan" enstrümanlara yatırım yaparak, bu konuya duyarlı müşterilerinin tasarruflarının sektöre katılmasına imkân tanıyor. Bu sayede hem Bireysel Emeklilik Sistemi içerisinde yatırım enstrümanları açısından çeşitlilik ve derinlik elde edilirken, hem de sektörde emekliliğini planlayan tüm vatandaşlara fırsat eşitliği imkânı tanımış oluyor.

Devlet Katkısı Nedir:
Yıldırım: Bireysel Emeklilik Sisteminde ödediğiniz katkı paylarının %25’ine karşılık gelen tutar devlet tarafından bireysel emeklilik hesabınıza ek olarak ödenmektedir. Bu tutar katılımcı adına ödenen katkı payının ilgili yıla ilişkin brüt asgari ücret tutarının toplamı ile sınırlı olmak kaydıyla, %25’i olarak hesaplanır.


Devlet Katkısı Örnek Tablo söylermisiniz
Yıldırım: 100 TL’ye 25 TL
200 TL’ye 50 TL
600 TL’ye 150 TL
1.000 TL’ye 250 TL

Devlet Katkısı Hak ediş Oranları nelerdir?
Yıldırım: Devlet katkı payının hak edilebilmesi için katılımcının sistemde kalış süresine bağlı olarak aşağıdaki oranlarda belirlenmiş kademeli bir yapı belirlenmiştir.
Bireysel Emeklilik Sistemi’nde Devlet Katkısı alabilmek için en az 3 yıl sistemde kalmak gerekmektedir.

Sistemde Kalış Süresi Devlet Katkısı Hak Ediş Oranı Nedir?
Yıldırım:3 yıldan fazla 6 yıldan az %15
6 yıldan fazla 10 yıldan az %35
10 yıldan fazla 56 yasından önce %60
10 yıldan fazla 56 yasından sonra %100

BES’ten Nasıl Emekli Olurum?
Yıldırım: 10 yıl sistemde kalmış olmak ve 56 yaşını tamamlamış olmak emeklilik hakkını kazanmanız için yeterlidir.Emeklilik hakkı kazandığınızda birikimlerinizi, toplu para ya da programlı geri ödeme seçeneklerinden biri ile geri alabilirsiniz.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —