Protokol 30 Ağustos resepsiyonda buluştu

Protokol 30 Ağustos resepsiyonda buluştu

Vali Kolat, , 91 yıl önce ülkenin büyük badireler atlattığını, büyük savaşlar verdiğini ve 30 Ağustos Zaferi ile noktalandığını belirterek, o günden bu güne de Türkiye`de önemli mesafelerin alındığını kaydetti.

DAVETLİLERLE TEK TEK İLGİLENDİLER

Kırıkkale`de, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla resepsiyon düzenlendi. Makine Kimya Endüstrisi Kurumu Sosyal Tesislerinde düzenlenen Cumhuriyet resepsiyona, Vali Ali Kolat, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Yücel Karauz, Belediye Başkan Yardımcısı Halil Danacı,  İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay  Harun Karabulut, Emniyet Müdürü Kadri Kartal, kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, askeri yetkililer ve çok sayıda davetli katıldı. Vali Kolat ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Yücel Karauz, davetlilerle tek tek ilgilendi.

ŞEHİTLERİMİZİ ŞÜKRANLA ANIYORUZ

Ülkenin bu noktaya gelmesinin kolay olmadığını ifade eden Vali Kolat, şöyle konuştu:"Atatürk ve silah arkadaşlarının büyük mücadelesi, şehitlerimizin, gazilerimizin bu vatan için, bu millet için, bu bayrak için verdikleri büyük mücadele bizi bu noktaya getirdi. Hepsini rahmetle, şükranla ve minnetle anıyorum. Bu gün de ülkemizde zaman zaman terörün uzun süre sürdüğünü hepimiz biliyoruz. Gerçi bu süreç içerisinde uzun zamandır bir huzur ve güven ortamı devam ediyor. Gerçekten bağımsızlığını birçok uluslara göstere bilen Türk milleti huzur, güven, birlik, beraberlik ve kardeşlik içerisinde yaşamaya geçmişte olduğu gibi bundan sonrada inşallah devam edecektir.”

MİLLETİMİZİN İNANCI

“Bu huzur ve güvenliğin sağlanmasında elbette ki milletimizin inançları, örf, adet ve gelenekleri, yaşayış anlayışı, hoş görü anlayışının çok büyük etkisi ve katkısı olmuştur. Bununla birlikte elbette ki güvenlik birimlerimizin ve silahlı kuvvetlerimizin de çok büyük katkısı olmuştur.  Kendilerine şükran borçlu olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Bu vesile ile 30 Ağustos`ta terfi eden, görev yeri değişen bütün silahlı kuvvetler mensupları arkadaşları bu Silahlı Kuvvetler Günü`nde ayrıca Zafer Bayramlarını ve Silahlı Kuvvetler Gününü tebrik ediyorum, başarılar diliyorum."