Tarih: 07.09.2013 10:56

Projelerle şehri geliştireceğiz

Facebook Twitter Linked-in

REKTÖR YARDIMCISI HAKAN KOCAMIŞ, KOSGEB MÜDÜRÜ ALİ SEVİNÇ VE OSB YÖNETİM KURULU BAŞKANI NURETTİN AYDIN, ŞEHRİN GELİŞMESİ İÇİN ORTAK ÇALIŞMA KARARI ALDI.

Projelerle şehri geliştireceğiz

Kırıkkale Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Kocamış, şehrin gelişmesi için sosyal faaliyetlerin artırılması gerektiğini söyledi. Üniversite OSB ve KOSGEB üçgeninin önemli bir şekilde çalışarak, şehre katkı yapması gerektiğini belirten Kocamış, projelerle kentin gelişeceğini bildirdi.

FİKİR ALIŞVERİŞİNDE BULUNDULAR

Kırıkkale Üniversitesi ve Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren işletme yöneticileri ile ‘Üniversite-Sanayi İşbirliği’ toplantısı düzenlendi. Kırıkkale Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kocamış, sanayicilerin Üniversitemizde kullanabilecekleri laboratuvarları görmeleri ve akademisyenlerle bir araya gelerek fikir alışverişinde bulunmaları sağlamak amacıyla toplantıların çok daha sıklıkla yapmamız gerektiğini söyledi. Kocamış, “Rekabetçi ortamda temel olan ürünü uluslararası standartlara taşıyabilmektir ve bu da teknoloji ile mümkün olacaktır. Bu aşamada TEKNOKENT ve TEKMER imkânlarından yararlanılarak yenilikçi bir yaklaşımla teknolojinin geliştirilmesi kaçınılmaz olmaktadır. Devlet desteği ile teknoloji geliştirme aşamasında üniversite size köprü olacak.  Üniversitemiz sanayicilerimizi ulusal ve uluslararası kaynaklardan daha fazla yararlanılması için proje yazımı ve takibi konularında desteklerimiz devam edecek.” dedi.

ÜNİVERSİTE SANAYİ İŞBİRLİĞİ

Üniversite ile sanayiciler arasında ortak dil bulunana kadar toplantıların devam edileceğinin altını çizen Prof. Dr. Kocamış, “Firmaların sorun, ihtiyaç ve beklenti analizlerini yapmaları gerekmektedir. Bu analiz sonunda Üniversitemizden her türlü eğitim ve proje yazım desteğini alabilecekler.” diye konuştu. Toplantıda Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Aydın, TEKNOKENT ve TEKMER projelerinin Kırıkkale için çok önemli projeler olduğunu belirterek “Değişim ve gelişimin sürekli olduğu bir ülkede bu hıza ayak uydurmak gerekiyor. Üniversite de her konuda destek alabileceğimiz bir kurum. Firmalar elindeki imkânları kullanabilirlerse piyasada büyüme ve bulundukları konumu koruma konusunda sıkıntı yaşamayacaklardır.” diye konuştu.

TEKMER HAKKINDA BİLGİ

KOSGEB Müdürü Ali Sevinç Üniversite bünyesinde KOSGEB ve Kırıkkale Üniversitesi arasında ikili iş birliği protokolü ile imzalanan Teknoloji Geliştirme Merkezi (TEKMER) hakkında bilgi sundu. Projeleri hakkında bilgi veren Sevinç, “Projelere %80’e kadar hibe desteği veriyoruz. Ayrıca seri üretime geçmesini sağlamak için faizsiz kredi veriyoruz. Projeleri geliştirmek için 12-24 aya kadar zaman veriliyor yeterli gelmezse +12 ay daha veriliyor. Ancak sanayicilerin projelere destek ve katılımları çok düşük seviyede. Üniversitenin katkılarıyla proje sayısını artırmak ve ülkemiz için yararlı projelere imza atmak istiyoruz.” dedi. Toplantıya Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Kocamış, Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Aydın, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Okan Şahin, KOSGEB Müdürü Ali Sevinç ve Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan firma temsilcileri katıldı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —