Tarih: 24.01.2025 13:19

Özel Okullar Artık Zorunlu Tutamayacak

Facebook Twitter Linked-in

VELİLERE MÜJDE

Milli Eğitim Bakanlığı'nın yeni mevzuatına göre, özel okullardaki öğrencilerin formaları gibi veliye ek mali  yük getirmeyecek şekilde serbest piyasa koşullarından temin edilebilecek.

Özel okullarla ilgili yeni bir düzenleme daha yapıldı. Buna göre, Resmî Gazete’de 6 Aralık 2024’te yayımlanan "Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Okul Öğrencilerinin Kılık ve Kıyafetlerine Dair Yönetmelik’te Değişiklik Yapılması Hakkında Yönetmelik" hükümleri, milletlerarası özel öğretim kurumları ve azınlık okulları dışındaki özel okullarda da geçerli olacak.

Okul kıyafetleri, serbest piyasa koşullarında temin edilebilecek Yeni düzenlemeye göre özel okul velileri, okul kıyafetlerini serbest piyasa koşullarından temin edebilecek.

Velilere öğrenci kıyafetlerini elektronik ticaret platformu üzerinden almak için dayatmaya müsaade edilmeyecek. Bu dayatma ile karşılaşan veliler buna karşı koyarak serbest piyasa koşullarında kıyefetleri istediği yerden alabilecek.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —