400 YATAK KAPASİTESİ
Genel Sekreter Uzm. Dr. Öztaş, yeni binanın tamamlanması durumunda Kırıkkale`de sağlık hizmetlerinde daha da yol alınacağının önemine değindi. Hastane hakkında bilgi veren Öztaş, ``Yeni 12 katlı binamızda 400 yatak kapasiteli ve 90 poliklinik hizmet verecek. Doktorların çoğunluğu uzmanlardan oluşacak. 40 bin metrekare kullanılabilir alana sahip olan hastanede, 14 ameliyathane, 50 yataklı yoğun bakım ünitesi de yer almaktadır. Hastanemizde toplam hasta odası olarak 168 oda bulunmakta ve bu odalar da 1 ve 2 kişilik odalardan oluşmakta. Odalarda banyo, lavabo, televizyon ve diğer ihtiyaçların giderilmesi amacıyla oluşturulmuş malzemeler ile oturma guruplarıyla donatılmış olacak ve hastanemiz bin kişilik yemekhaneye de sahip olacak` şeklinde konuştu.
ÇOK ÖNEMLİ ÇALIŞMALAR VAR
Kırıkkale Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Uzman Dr. Dilek Öztaş, sağlıkta önemli çalışmalar yapıldığını söyledi. Kırıkkale’nin sağlıkta iyi bir noktada olduğunu belirten Öztaş, bu konuda gerçekleştirilen projeler ile daha da iyi noktaya geleceklerini vurguladı. Öztaş konuşmasının devamında, “Sağlık Bakanlığımız, Vatandaşlarımızın kaliteli sağlık hizmetlerine hakkaniyet içinde erişmelerini ve hizmet standartlarım yükseltmeyi amaçlayan Sağlıkta Dönüşüm Programı’nı 2003 yılından beri istikrarlı bir biçimde uygulamaktadır. Kırıkkale’de de bu dönüşüm, son 10 yıllık süreçte gerçekleştirilerek başarı ile sürdürülmüştür. Yeni yapılacak proje ve çalışmalar ile birlikte şehri iyi bir noktaya getirmeyi hedefliyoruz. Bu konuda elimizden gelen çalışmayı yapacağız” dedi.
KURUMUMUZ YENİDEN YAPILANDIRILDI
Öztaş konuşmasını devamında “Bakanlığımızın sağlık hizmet sunumunda sağlanan iyileşme ve gelişmeye paralel olarak, kuruluşlarının da yeniden yapılandırılması gereği doğmuştur. Bu gereklilikten hareketle, politika belirleme, düzenleme, denetleme ve hizmet sunumunun merkezde toplandığı dikey yapılanmadan; politika belirleme ve sistem yönetimi üzerine yoğunlaşılan, taşra teşkilatındaki idarecilerin karar verme imkânlarını artırmayı amaçlayan yeni bir yapıya geçildi. Temelde iş yapma biçimlerimizin yeniden tanımlandığı bu değişim sürecinde, kamu ve özel sağlık hizmetlerinin daha etkin ve verimli bir şekilde yürütülmesi için icracı birimlerle, politika yapan ve düzenleyen birimler ayrıştırılmıştır.”
HİZMETLER ETKİN BİR ŞEKİLDE YAPILMALI
“Bu kapsamda, yeni birim ve kurullar ile bağlı kuruluşların kurulmasının yanı sıra taşra teşkilatımız da yeniden yapılandırılmıştır. Hizmetlerin daha hızlı ve etkili sunumu için bürokrasi ve yönetim kademeleri azaltılarak, profesyonel yönetim anlayışıyla kadrolarda düzenlemeler de yapılmıştır. Böylece Hastanelerimizi ve benzeri sağlık kurum ile kuruluşlarımızı maliyet ve etkinlik açısından daha etkin yönetebilmek için öngörülen Kamu Hastaneleri Birlikleri’nin kurulması tamamlanmıştır. Birliklerin kurulması sonrası en çok merak edilen konu ise, bu sistemle ne değişeceğiz?
SAĞLIK TESİSLERİNİN ÖNEMİ
“Böylece bakanlığımızın ön gördüğü değişimin sağlık tesisleri arasında anlama ve uygulama farklılıklarını ortadan kaldıracak şekilde hızlı ve ortak bir düzen içerisinde hayata geçirilmesi hedeflenmiştir. İyi sağlık hizmeti sunumu, mesleki bilgi, personel planlama ve parasal kaynakların ortaklaşa etkin kullanılması sağlanabilir. Hastane birliklerinin başındaki genel sekreter yeni yasayla, bağlı sağlık tesisinde çalışan, emekleri parayla ölçülemeyecek kadar kıymetli sağlık personelinin hizmet yerlerini belirlemede ihtiyacı göz önüne alıp, hızlı bir planlama yapma yetkisine sahiptir” dedi.