Tarih: 27.04.2015 00:52

Ölüm virajlarına geçici çözüm

Facebook Twitter Linked-in

HABERİMİZ SES GETİRDİ

Ölüm virajlarına geçici çözüm

İnşa edildiğinden beri onlarca kazanın yaşandığı Kalecik Kavşağı-Irmak Kasabası arasındaki virajlar, haberimiz üzerine harekete geçen Karayolları Genel Müdürlüğü yetkililerinin, geçici bir çözüm olarak yolları çizip araçların daha yavaş geçmelerini sağlama şeklinde bir çözüm üretti.

IRMAK VİRAJLARI DEĞİL, ÖLÜM VİRAJLARI” DEMİŞTİK

16 Nisan tarihli gazetemizde Irmak Virajları değil, Ölüm Virajları” başlığıyla verdiğimiz haberde Kırıkkale-Ankara Karayolu 15. Kilometrede başlayan ve 3 kıvrım halinde tamamlanan Kalecik Kavşağı-Irmak Kasabası arasındaki virajların ölüm saçtığını, yolun geniş olmasına aldanan ve yolu tanımayan kimi sürücülerin virajlara hızlı ve sert girmesi neticesinde meydana gelen kazalarda maddi hasarlar ve yaralanmalar meydana gelirken, kimi zaman da bir ya da daha fazla kişinin ölümüne sebep olan kazalar yaşandığını duyurmuştuk.

KARAYOLLARI GENEL MÜDÜRÜ BİZZAT KATILDI

Haberimiz üzerine harekete geçen Karayolları Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulundan müfettişler adı geçen bölgeye gelerek inceleme yaptılar. Edindiğimiz bilgiye göre bizzat Karayolları Genel Müdürünün de katılımıyla gerçekleşen incelemeler sonucunda yolun hatalı olduğu, bu virajlara 90 kilometrenin üzerinde hızla giren bir aracın kaza yapma riskinin yüzde doksan olduğu bildirildi. Şu an için yapılacak bir şey olmadığından, yaklaşık 5 kilometrelik virajlarda çizme-tırtıklama” yöntemi kullanılarak araçların yavaşlatılması ve özellikle karlı-buzlu günlerde araç kaymalarının önlenmesi hedeflendiği de edindiğimiz bilgiler arasında.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —