Öğrenciler emeklerinin karşılığını aldılar

Öğrenciler emeklerinin karşılığını aldılar

Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü Güvenli Hayat ve Güvenli Gelecek İçin Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) çerçevesinde TÜPRAŞ Ortaokuluyla beraber iş birliği yaparak Toplumu oluşturan bireylerin;

GÜVENLİ YARINLAR PROJESİ

Emniyet Müdürü Hasan Onar yaptığı açıklamasında “Güvenli Yarınlar Projesi 2014 yılı içerisinde Kırıkkale İl Merkezinde Yapılan bilimsel çalışmalar, suçların ortaya çıkmasında kişilerin bireysel faaliyetleri dışında toplumsal faktörlerinde etkili olduğunu göstermektedir. Çocukların toplumca kabul görmeyen arkadaş gruplarına katılması, olumsuz çevre koşullan, gençlerin sosyal yaşamda aktif rol alamaması, çocuk ve gençlerin suça sürüklenme veya suça maruz kalmalarında etken olduğu düşünülmektedir. Toplumu oluşturan bireylerin; sağlıklı, üretken olmaları, beden, zihin, duygu ve sosyal yeteneklerinin, geliştirilmesi ve yönlendirilmesinde en etkin araç sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerdir. Bu tür faaliyetlere yönlendirilen gençlerin suça sürüklenme veya suçtan zarar görme ihtimallerinin daha da azaldığı ve pozitif düşünme becerilerinin artarak gerek okul, gerekse sosyal hayatlarında daha başarılı birer birey olacakları düşünülmektedir” şeklinde konuştu.

TOPLUM DESTEĞİNDE UYGULANACAK

Onar “Projemizin hedef kitlesi, İlimiz Tüpraş Ortaokulunda gönüllü olarak projeye destek veren ailelerin eğitim gören gençlerinden oluşmaktadır. Toplum desteğinde uygulanacak bu projede ise, yukarıda vurgulanan amaçları gerçekleştirmek için, aşağıda belirtilen faaliyetlerin tamamı yapılmıştır. Projeye gönüllü olarak katılan gençlerimizin, sosyal hayatta iletişim kurma becerilerinin -arttırılması ve derslerindeki başarıların yükseltilmesi için, Kırıkkale Üniversitesinde görevli akademik personel tarafından, Sınav Kaygısı ve Verimli Ders Çalışma Teknikleri, Zamanın Etkili ve Verimli Kullanılması, Kırıkkale İl Emniyet Müdürlüğünce de genel güvenlik konularında eğitim programlarının düzenlenmesi, ayrıca öğrenci ailelerine yönelik Aile İçi İletişim Semineri düzenlenmiştir” diye konuştu.

OLUMSUZ ARKADAŞLIKLARDAN UZAKLAŞTIRILIYOR

Onar, “Gençlerin olumsuz koşullardan ve arkadaş gruplarından uzaklaştırılması amacıyla, gençlere lisans edindirme kursları çerçevesinde Kırıkkale Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce masa tenisi eğitimi ve eğitim sonunda lisans belgelerinin verilmesi, bunun yanında gençlere sosyal ve kültürel gelişim amacıyla Polis Hatıra Ormanında uçurtma şenliği ve piknik, sinema gösterimi düzenlenmesi, Ankara ve Nevşehir illerinde çeşitli tarihi ve turistik yerlerin gezdirilmesi gibi etkinliklerin yapılmıştır” dedi.



1

HEMŞEHRİMİZDEN, TÜRK TARİHİNE ÖNEMLİ HİZMET

2

Ahilik Haftası “sessizce” kutlanıyor

3

Yahşihan Belediyesinden örnek “Türkçe” kararı

4

Kırıkkale’yi “görmeye değer”

5

Zaferin 949. yılında Kırıkkale de yerini aldı

6

Tarihi eser kaçakçılarına aman yok!

7

Çaşnigir yeniden ziyarete açıldı