BİRÇOK MEYVE SEBZE ÇEŞİDİ ÜRETİLDİ
Ürünler arasında domates, biber, patlıcan, fasulye, karpuz, kavun, çilek ve üzüm bulunuyor.
Yaklaşık 250 metrekare alana kurulan bahçede çalışan öğrenciler, sebze ile meyve toplarken bir taraftan bütün fazla enerjilerini toprağa boşaltıyor, diğer taraftan ürünleri toplamanın keyfini yaşıyor. Bunun yanında öğrencilerin fen ve teknoloji derslerinde işledikleri konulara paralel olarak inceleme ve uygulama yapmaları sağlandı. Öğrenciler, yedikleri sebze ve meyvelerin tohumlarının nasıl olduğu, ekildiği, filizlendiği, gövdeden yaprakların nasıl çıktığını, ne kadar zamanda yetiştiği, nasıl sulama yapıldığı ve ne kadar zaman sonra yenilecek hale geldiğini gözlemleme imkanı buldu.
BOŞ ZAMANLARINI DEĞERLENDİRİYORLAR
Uygulama bahçesi ile farklı bir etkinliğe imza atmaya çalıştıklarını belirten Özel Kızılırmak İlköğretim Okulu Müdürü Hasan Hüseyin Ertaş, çevre ve iktisat kulübü organizesinde kurulan bahçe sayesinde miniklerin hem stres attığını hem de meyvelerin yetişme zamanını gözlemleme imkanı bulduklarını söyledi. Bahçenin belli bir bölümüne damlama sulama sistemi kurduklarını açıklayan Ertaş, ?Diktiğimiz sebze ve meyve fidanlarını öğrenciler kendileri büyütüyor. Öğrencilerimiz bitkilerin büyümesini ve meyve vermesini gözlemleyecek. Öğrencilerimizin doğayla iç içe olmasını, çevresini tanımasını çevreye karşı duyarlı olmasını amaçlıyoruz. Okul olarak öğrencilerimizi çok yönlü olarak yetiştirmek için bu tür farklılıklar oluşturuyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.? dedi.
HEYECANI MUTLULUĞA DÖNÜŞTÜ
Bir yaz süresince okula gelip bahçede stres attığını açıklayan öğrenci Furkan Özgün, okul açıldıktan sonrada devam ettiğini ve toprakla uğraşmanın çok güzel olduğunu söyledi.
Herkese toprakla uğraşmaları tavsiyesinde bulunan Muhammed Talha Yılmaz, ?Ürünler gün yüzüne çıkınca bende heyecan oluştu. O heyecan mutluluğa dönüştü. ? diye konuştu.