Namaz ağacı

Namaz ağacı

Çocukları güzel bir yöntemle namaza teşvik etmek ve camide namaz kılmaya alıştırmak amacıyla İl Müftülüğü'nün Yaz Kuran Kursu öğrencilerine yönelik Namaz Ağacı” eylem planı öğrenci ve veliler tarafından ilgi ve takdir topluyor.

PARA ÖDÜLÜ

Eylem Planında çocuklar camide namaz kılmaya teşvik ediliyor ve camide cemaatle namaz kılanlara cami görevlileri tarafından puan veriliyor. Bu sayede bir taraftan namaz alışkanlığı kazanan çocuklar, diğer taraftan namaz ağacındaki vakitleri cami görevlilerine işaretleterek puan kazanıyorlar. Furkan cami Yaz Kuran Kursuna katılan öğrencilerinden camide cemaatle 30 gün boyunca 5 vakit namaza en fazla devam edenlerin, ödüllerini İl Müftüsü Bekir Gerek verdi. Namaz ağacının yapraklarını Camide namazı cemaatle kılarak dolduran Ahmet Coşkun, Yusuf Lugay ve Mehmet Lugay birinci olarak 50 TL para ödülü almayı hak kazandılar. Toplamda 22 öğrenciden; İkinciler 40 TL, üçüncüler 30 TL, dördüncüler 20 TL ve diğerleri de 10’ar TL ödül aldılar.

VAZGEÇMEYİN

İl Müftüsü Bekir Gerek, ödüllerini alan öğrencilere hitaben şöyle konuştu. “Sizler bu caminin daimi cemaati oldunuz. Bu alışkanlığınızdan asla vaz geçmeyin. Kur’an okumayı öğrendiniz. Peygamberimizin “Evlerinizi Kur’an okuyarak ve namaz kılarak süslendirin.”  Hadisini unutmayalım” diyerek Camii imam hatibi Müstakim Aksu’ya ve öğrencilerin ödüllerinin verilmesinde maddi destek sağlayan herkese teşekkür etti. Ödüllerini alan öğrencilerden bazıları, aldıkları ödüller ile mahallelerindeki fakirlere verilmek üzere erzak alarak Furkan camiine bağışlayacaklarını ifade ettiler. Din görevlisi Müstakim Aksu bazı velilerin ve cemaatin proje sayesinde çocukları sabah namazında gördükçe sevinçten gözyaşı döktüklerini ve projeyi hayata geçiren herkese hayır duası yaptıklarını söyledi.



1

Tüm okullarımız kütüphaneli oldu

2

Zor ama kutsal Bir görevimiz var

3

Özel Yetenekler BİLSEM’DE buluştu

4

Sorumluluğumuzun bilincindeyiz

5

Kırıkkale MEM ödüle doymuyor

6

45 okulumuzda kütüphane yokmuş

7

Belediye’den eğitime Rehberlik hizmeti