Müşterileri ölümü hatırlatıyor

Müşterileri ölümü hatırlatıyor

Kırıkkale?de 74 yaşındaki cenaze defin malzemesi satıcısı İsmail Varankaya her müşterisi geldiğinde ölümü bir kez daha hatırladığını söyledi Hergün sabah namazı ardından Çarşı Camii altındaki işyerini açan Varankaya (74), bu sektörde Kırıkkale?de tek oldu

50 METREDEN TANIYOR 
Kendine gelecek müşteriyi 50 metre uzaktan tanıdığını ifade eden Varankaya, işinin yaslı insanlarla olduğunu söyledi. Ölümü her zaman hatırlamanın güzel bir meziyet olduğunu ifade eden Varankaya, ?Böylelikle dünyaya tamah etmiyorsun. Allah (CC), bağlılığın daha da artıyor. Dünya senin umurunda olmuyor.? dedi.
SABAH ERKEN AÇIYOR 
Sabah erken açmasının sebebinin köylerde ve diğer şehirlerden gelen insanların bulunmasına bağlayan Varankaya,  ?Cenazesi olanlar ilk olarak bizlere gelirler. Daha sonra diğer cenaze işleriyle uğraşırlar. Gelen insanlar, üzgün oldukları için teselli etmeye çalışırım. Çocuk ve gençlerin ölümü bazen beni de etkiler. Bunun üzerine, ?Öldüren de dirilten de O`dur. (NECM/44), Hiç şüphesiz, göklerin ve yerin mülkü Allah`ındır. O, diriltir de, öldürür de. Size O`ndan başka ne bir dost vardır, ne de bir yardımcı. (TEVBE/116)? gelen müşteriye bu ayetleri hatırlatırım ve ikimizde büyük teselli buluruz.? diye konuştu.
KIŞIN ÖLÜ DAHA ÇOK OLUYOR  
Eskinden insanların daha çok öldüğünü, şimdi ise, teknolojinin artmasıyla birlikte ölümlerin azaldığını hatırlatan Varankaya, ?Ölümleri, kışın daha fazla oluyor. Bize de buna göre tedbirimizi alıyoruz. Eskiden her şeyi biz hazırlardık. Şimdi ise, paket içinde geliyor ve bizlerde satıyoruz.? şeklinde konuştu.
ÖLMEDEN ALIYORLAR 
Yaşı ilerleyen insanların kefenlerini ölmeden alarak evin bir kenarında beklettiğini açıklayan Varankaya,  ?Bazı müşterilerimiz ise, ?Bu babamın kefen parası, kendi elleriyle biriktirdi.? diyerek bizden kefen alıyorlar. Ben ise, kendine daha kefen ayırmadım. Çünkü kefen bende fazlasıyla bulunuyor.? dedi.


1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü