Müşteri Memnuniyeti Yönetim Sistemi 1. Gözetim Tetkiki Tamamlandı

Müşteri Memnuniyeti Yönetim Sistemi 1. Gözetim Tetkiki Tamamlandı

29-30 Mayıs tarihlerinde yapılan TS ISO 10002:2018 Müşteri Memnuniyeti Yönetim Sistemi 1. Gözetim Tetkiki, Rektör Prof. Dr. Ersan Aslan’ın başkanlığında Merkezi Derslikler’de yapılan açılış toplantısı ile başladı.

Toplantıya Kırıkkale Üniversitesi Kalite Koordinatörü ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Başalan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erol Yılmaz, Genel Sekreterimiz Dr. Öğr. Üyesi Şevket Evci, TSE Tetkikçileri Arif Gani ve Ekrem Han, Kalite Koordinatör Yardımcısı Öğr. Gör. Şeyma Hümeyra Çakır, akademik ve idari birim amirleri, kalite temsilcileri ve Kalite Koordinatörlüğü personeli katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Kırıkkale Üniversite Kalite Koordinatörü ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Başalan,“Sayın Rektörüm, değerli Türk Standartları Enstitüsü tetkikçileri ve kıymetli idareciler, TS ISO 10002:2018 Müşteri Memnuniyeti Yönetim Sistemi 1. Gözetim Tetkiki açılış toplantısına hepiniz hoş geldiniz. Kaliteyi artık hepimizin çok iyi özümsediğini düşünüyorum. 2014 yılında başlanan bu yolculuğun her gün üzerine bir şeyler ekleyerek devam ediyoruz. 2018 yılında Sayın Rektörümüzün göreve gelmesiyle birlikte kaliteye verdiğimiz önem daha da artmaya başladı. Üniversitemizin eğitim programlarının akreditasyonu konusu hem senato toplantısında hem de yönetim kurulu toplantısında dile getirilmektedir. Lisans ve lisansüstü programlarımızın akredite edilme süreci ilgili kurumlar tarafından gerçekleştiriliyor. Üniversitemizde akredite olan birim sayısı her geçen gün artıyor. Laboratuvar akreditasyon sürecimiz de aynı şekilde devam etmektedir. Türk Standartları Enstitüsüyle birlikte sürekli eğitim faaliyetleri gerçekleştiriyoruz. İç tetkiklerimiz için gerekli bütün eğitimleri personelimize veriyoruz. Bu konuda emek veren idarecilerimize ve katılan tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum. Kalite uzun soluklu bir süreçtir. Hem TSE’de yaptığımız hizmetin kalitesini arttırmak için çabalıyoruz hem de Yükseköğretim Kalite Kurulunda eğitim-öğretimin kalitesini arttırmak için çabalıyoruz. Bugün aslında konumuz Türk Standartları Enstitüsünün Müşteri Memnuniyeti Yönetim Sistemi 1. Gözetim Tetkiki açılışı ama müjdeli bir haberi de sizlerle paylaşmak istiyorum. Mart ayının sonunda Yükseköğretim Kalite Kuruluna Üniversitemiz senatosu bir beyanda bulunmuştu. 2024 yılında Kurumsal Akreditasyon Programı’na (KAP) başvurumuzu yapmıştık. Yükseköğretim Kalite Kurulu 2024 yılında Üniversitemizin de içinde bulunduğu bir grup yükseköğretim kurumunu Kurumsal Akreditasyon Programı’na aldığını ifade etti. Tabi bu haberin sevindiriciliğinin yanında işlerimizin daha da yoğunlaşacağı anlamına geliyor. Bu konuda sizlerin desteğini beklediğimizi de ifade etmek istiyorum. Katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum.’’ ifadelerini kullandı.

Program TSE Baş Dış Tetkikçisi Arif Gani’nin konuşması ile devam etti.

Arif Gani, “Burada inşallah iki gün boyunca TS ISO 10002:2018 Müşteri Memnuniyeti Yönetim Sistemi çerçevesinde yapılan uygulamalara birlikte bakacağız. Kalite Yönetim Sistemi ile ilgili olarak üniversitelerde çok sayıda eğitim verdim. Kırıkkale Üniversitesine ilk defa geliyorum. Farklı üniversitelerde Kırıkkale Üniversitesinin kalite çalışmalarını olumlu anlamda duymuştum. Şu anda da bunu hissediyorum. Uygulamalarda gördüğümüz üzere kalite çalışmalarına üst yönetimin desteği olmazsa bu çalışmaların verimliliği ve etkinliği düşüyor. Üst yönetimi toplantıda görmek bizleri çok memnun etti. İlk standardı vaz eden hükümdarımız Sultan II. Beyazıt’tır. Standardizasyon bizim tarihimizde var. İnşallah burada olduğu gibi kalite sistemlerini daha etkin hale getirmek, ülkemize fayda sağlamak, hizmet verimliğini artırmak ve insanlarımızın mutluluğu adına bu faaliyetleri birlikte başarıyla yürütürüz. Katılımlarınız için teşekkür ediyorum.” dedi



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız