Müşteri değil öğrenciyiz

Müşteri değil öğrenciyiz

Kırıkkale Üniversitesi öğrencileri toplu taşımaya yapılan zammı ve üniversitede yaşanan olumsuzlukları protesto etmek için Cumhuriyet Meydanı'nda eylem gerçekleştirdiler. Kendilerinin müşteri değil ülkenin geleceği olduklarını belirten öğrenciler, yaşanan

MAĞDURİYET YAŞIYORUZ
Üniversiteli bir grup öğrenci Kırıkkale Üniversitesi’nde çıkan yemeklerin kalitesizliğini, Beden Eğitim okuyan öğrencilerin mağdur edilmesini ve en son toplu taşımaya yapılan zammı protesto etmek için Cumhuriyet Meydanı’nda buluştu. Öğrenciler üniversitelerinde büyük olumsuzluklar olduğunu belirterek, “ Öncelikle "biz kimiz?`! sorusuna cevap vermekle başlayalım: Biz, Kırıkkale Üniversitesi öğrencileriyiz. Formasyondan, l-3;2-4 sisteminden, üniversite yemekhanesinde çıkan yemeklerin kalitesizliğinden mağdur olan Kırıkkale Üniversitesi öğrencileriyiz. Ayrıca, Türkiye genelindeki çarpık eğitim sisteminin bir sonucu olarak Beden Eğitimi Ve Spor Meslek Yüksek Okulu`ndaki arkadaşlarımızın, lise müfredatında yapılan değişiklikle kaldırılan beden eğitimi derslerinden dolayı, geleceklerinin çalınması sonucu yaşadıkları mağduriyeti de ekleyelim.”

RAHATSIZLIĞIMIZ ULAŞIMLA BİTMİYOR
“Bugün buraya, ulaşım zamları meselesini protesto etmek için toplanmış bulunuyoruz; ancak rahatsızlığımızın sadece ulaşım zamları olduğu izleniminin uyanmasını istemiyoruz. Söylediğimiz gibi, birçok eksik var üniversitemizde; fakat ulaşım zamları, sabrımızı taşıran son adım oldu. Neden mi? Gelin bir hesap yapalım: Çok kısa bir zaman içinde, 1.25 lira olan dolmuş ücretlerini 1.40`a; 1.40`tan da 1.75`e çıkarttılar. 1.75 liradan okula gelip giden bir öğrenci günde 3.5 lira dolmuş ücreti veriyor. Yani ayda, sadece dolmuş ücreti olarak 105 lira cebimizden çıkıyor. Buna karşılık burslara, sadece 20 lira zam yapıldı. "Ring ücretleri" adı altında alınan paralar da cabası. Ring ücretleri demişken, bu konuya özel olarak değinmemiz lazım. Türkiye`deki hiçbir üniversitede, öğrenciler kampus içi ulaşım için, ayrı ücret ödemiyor. Ama biz ödüyoruz! Çoğumuzun ailesi emekçi. Bizler zengin aile çocukları değiliz”

HİÇ BİR ŞEY ESKİSİ GİBİ OLMAYACAK
“Fakat bundan sonra, hiçbir şey eskisi gibi olmayacak! Karşılarında sesini yükseltmeyen üniversite öğrencileri oldukça daha ileri gidenlere, arkamızda durduklarını söyleyip bizi oyalayanlara sesleniyoruz: Üniversiteler öğrencilerindir, yani bizlerin! Bundan böyle, biz, Kırıkkale Üniversitesi öğrencileri olarak, dayatmaları kabul etmiyoruz, sesimizi yükseltmeye devam edeceğiz! Ulaşım zamları geri almana kadar, hakkımızı arayacak, sesimizi duyurana kadar mücadele edeceğiz. Ulaşım zamları protestomuz sadece bir başlangıç, mücadeleye devam” dediler.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ