Mukaddes Yolculuk Dualarla Başladı

Mukaddes Yolculuk Dualarla Başladı

Kırıkkale’de kutsal toprakların özlemini çeken umre kafilesi için Nur Camii’nde duygu dolu bir uğurlama töreni düzenlendi. Aileleri ve sevenleriyle vedalaşan vatandaşlar, dualar eşliğinde kutsal topraklara doğru yola çıktı.

Umre Yolcuları Uğurlandı

Kırıkkale Nur Camii avlusu, bugün kutsal topraklara gidecek olan umre yolcuları ve onları uğurlamaya gelen yakınlarının heyecanına sahne oldu. Hazırlıklarını tamamlayan kafile için düzenlenen törende, ayrılık hüznü ve kutsal topraklara kavuşma sevinci bir arada yaşandı.

ELLER SEMAYA AÇILDI

Uğurlama töreninde bir konuşma yapan ve ardından dua eden İl Müftü Yardımcısı Ahmet Ekiz, umre yolculuğunun önemine değinerek kafilenin sağ salim gidip dönmesi temennisinde bulundu. Müftü Yardımcısı Ekiz’in yaptığı duaya, alanı dolduran yüzlerce vatandaş hep bir ağızdan "amin" diyerek eşlik etti.

GÖZYAŞLARI VE SEVİNÇ BİR ARADA

Duanın ardından umre yolcuları, kendilerini uğurlamaya gelen aile bireyleri, dostları ve yakınlarıyla tek tek vedalaştı. Vedalaşma sırasında duygu dolu anlar yaşanırken, bazı vatandaşların gözyaşlarını tutamadığı görüldü. Kutsal topraklara gidecek olmanın huzurunu yaşayan umreciler, sevdiklerinden helallik alarak otobüslerdeki yerlerini aldı.



1

Mukaddes Yolculuk Dualarla Başladı

2

Kırıkkale’nin Parkları Artık Daha Huzurlu

3

Kazma Vuruldu, Harabeler Kalktı!

4

MHP’den "Hayırlı Olsun" Mesaisi

5

Çocuklar Karne Sevincini Şenlikle Taçlandırdı

6

Kırıkkale Sokakları Ay-Yıldızla Süslendi

7

Kırıkkale Belediyesi Karla Mücadelede Teyakkuzda