MPT'nin özelleştirilmek istenmesi düşündürücü

MPT

Tüm Çalışanlar Kültür ve Dayanışma Derneği (TÜMÇADER) Başkanı Cengiz Acar, Kırıkkale'de Makina Kimya Endüstrisi Kurumu (MKE) Silah Fabrikası'nda üretilen Milli Piyade Tüfeği'nin (MPT) özel şirkette verilmek istenmesinin düşündürücü bir olay olduğunu söyl

DEĞERE SAHİP 

MKE’nin ülke ve Kırıkkale’nin geçmişten geleceğe uzanan en önemli bir değere sahip olduğunu belirten Başkan Acar,  “Öyle ki Kırıkkale’mizin sembolü olmuş bir kurumdur. Kırıkkale denince silah, mühimmat, tabanca ve barut akla gelir. MKE denince akla gelen ilk şeylerden biride patlamalardır. Bu patlamalarda MKE, mensuplarını şehit vermiş yaralıları, gazileri olmuş maddi kayıpları olmuştur. Bu zorlukların hepsi bu vatana bu millete vatan savunmasına hizmet ederken yaşanmıştır. MKE’nin tüm çalışanları her türlü zorluğa rağmen canla başla çalışmış MKE’li olmayı bir gurur saymış bu kurumda hizmet etmeyi bir ayrıcalık saymıştır. MKE tarihsel olarak yaptığı tüm hizmetleri ve günün şartlarına göre başarılı çalışmaları açısından tüm çalışanları ile birlikte bu ayrıcalığı bu gururu kurum olarak hak etmektedir.”dedi.

ÇALIŞMALAR BAŞLATILDI

Kırıkkale’de bulunan silah fabrikalarında birçok alanda olduğu gibi savunma alanında da çalışmalar başlatıldığını belirten Acar, Kırıkkale’miz de kurulu bulunan Silah Fabrikasındaki çalışmaları ile ilk yerli ve milli proje olan Milli Piyade Tüfeği (MPT)  projesinde yer almıştır. Proje tamamlanmış ilk milli piyade tüfeği MPT Türk mühendisler ve işçilerinin üstün gayreti ve emeği ile üretim aşamasına getirilmiştir. MKE sadece MPT projesi ile değil bünyesindeki diğer fabrikalarında da yeni birçok projesi ile adından söz ettirmektedir.

GURUR VERİCİ

Bu gurur verici, ülkemiz ve Kırıkkale’miz adına geleceğe dair umut veren proje ve gelişmelerden ve MKE mensubu olarak şahsım ve çoğunluğu MKE mensubu olan başkanlığını üstlendiğim Tüm Çalışanlar Derneği üyeleri de bu projede yer almaktan son derece memnundur. Kırıkkale halkı Kırıkkale’nin simge kurumu olan MKE’nin başarılı çalışmalarını takip etmekte gelecek adına büyük umutlar beslemektedir.”diye konuştu.

GEÇMİŞTEN GELEN TECRÜBE

Acar, “Ancak bu yeni projelerde özverisi,  geçmişten gelen tecrübesi ile yer alan MKE, MPT’nin seri üretimi konusunda siyasi veya benzer nedenlerden ikincil bir konuma bırakılmaktadır. Bu projede özel sektör kuruluşlarından bir firmanın ismi öne çıkarılmaktadır. Bu durum hem kurumumuzu, hem çalışanlar olarak bizleri,  hem de Kırıkkale halkını düşündürmektedir. Kırıkkale MKE ile var olan bir şehirdir. Bu nedenle kurumumuzun ve şehrimizin her ne sebeple olursa olsun bu projede saf dışı bırakılması ikincil pozisyona düşürülmesi kabul edilemez bir durumdur. Geçmişte en zor şartlarda hizmet veren bu kurum halen stratejik olarak hizmet edebilecek, konusunda yetkin bir kurumdur. Kurumumuzun konumu ülkemizin güvenliği açısından son derece önemlidir. Ülkemizin savunma ve güvenliği adına Kararlar verilirken bu durum göz ardı edilmemelidir.”şeklinde konuştu.

DESTEK VERİLMELİ

Acar, sözlerini şu şekilde sonlandırdı: “Bu projenin vaz geçilemez ana unsuru MKE’dir. Kırıkkale halkı tüm sivil toplum kuruluşları etkili ve yetkili isimleri ile milletvekilleri ile esnafları ile iş adamları ile tüm sevenleri ile çalışanları ile kumruna sahip çıkmalıdır. Sahip çıkacaktır. Çünkü MKE Kırıkkale’dir, Kırıkkale MKE’dir. Kurum çalışanları olarak ve TÜMÇADER üyeleri olarak bu güne kadar olduğu gibi bundan sonrada kurumumuz için Kırıkkale’miz ve ülkemiz için tüm gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Bu proje için tüm gayretimizle çalışacağımızı bildiriyor, tüm Kırıkkale halkını tüm sivil toplum kuruluşlarını bu projeye sahip çıkmaya davet ediyoruz.”