MOBİL ATIK ARACI KIRIKKALE YOLLARINDA

MOBİL ATIK ARACI KIRIKKALE YOLLARINDA

Kırıkkale Belediyesi, Mobil Atık Aracı ve Mobil Atık Getirme Merkezlerini tanıttı. Yeni araç ve getirme merkezleri ile toplanacak atıkların dönüştürülerek ekonomiye kazandırılmaları hedefleniyor.

Kırıkkale Belediyesinden Temiz Çevre Atağı

Kırıkkale Belediyesi 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nü düzenlediği etkinliklerle kutladı. Etkinlikler kapsamında Kırıkkale Belediyesi bünyesine katılan Mobil Atık aracı ve Mobil Atık Getirme Merkezleri Kırıkkalelilere tanıtıldı. Mobil Atık Aracı, içerisinde kağıt ve karton ambalaj, plastik ambalaj, metalik ambalaj, cam ambalaj, elektrik, atık bil ve bitkisel yağ toplama üniteleri olmak üzere 7 üniteden oluşuyor. Kırıkkale Belediyesi bu araç ile Kırıkkale genelinde geri dönüşüme kazandırılabilen atıkları ikametlerden toplayarak ekonomiye kazandırılması planlanmakta.

Şehrin Hareketli Noktalarına Atık Getirme Merkezleri Kurulacak

6 Adet Mobil Atık Getirme Merkezleri ise Kırıkkale’nin hareketli noktalarına konması planlanıyor, Gei Getirme Merkezleri ile atak oluşumunun azaltılması, israfın engellenmesi, atığın oluşması durumunda ise kaynağında ayrı toplanması ve geri kazandırılması hedefleniyor. Mobil Atık Getirme Merkezleri de 6 ayrı üniteden oluşmakta. Kırıkkale Belediye Başkanı Ahmet Önal’da araçların tanıtımında yaptığı açıklamada, Temiz çevreye erişimin her vatandaşın hakkı olduğunu, Kırıkkale Belediyesi olarak buna özen gösterdiklerini belirterek “Atık Getirme Merkezlerimiz ve aracımız ile atıkların en baştan ayrışma yapılarak muhafaza edilmesini ve ekonomiye kazandırılması hedeflenmekte. Yeni araçlarımız ile temiz çevreye ulaşma amacı ile elimizden gelen katkıyı sunacağız. Emekleri geçen birim müdürlerime ve Çevre Şehircilik Bakanlığımıza teşekkür ediyorum” dedi.



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız