MKE´nin ürettiği TAMKAR da cephede

MKE´nin ürettiği TAMKAR da cephede

YERLİ VE MİLLİ SİLAHLAR MEHMETÇİĞİN GÜCÜNE GÜÇ KATIYOR

YERLİ VE MİLLİ SİLAHLAR MEHMETÇİĞİN GÜCÜNE GÜÇ KATIYOR

MKE´nin ürettiği TAMKAR da cephede

Her geçen gün güçlenen savunma sanayiimiz, ekonomik anlamda Türkiye´yi uluslararası arenada daha güçlü hale getiriyor. Bugün en fazla silah ihraç eden ülkeler dünyanın en büyük ekonomileri durumunda. MKE ve ASELSAN tarafından üretilen Milli ve yerli silah ve teçhizatla Mehmetçik Afrin´de adeta destan yazıyor.

MEHMETÇİK DESTAN YAZIYOR

Zeytin Dalı Operasyonu´nda Mehmetçik, Afrin merkezine ilerlerken yerli silahlar da destan yazmaya devam ediyor. Milli imkânlarla üretilen, Türk Silahlı Kuvvetleri´nin vurucu gücü ve sınır güvenliğinin vazgeçilmezi ?Fırtına obüsleri?, İnsansız Hava Araçlarının (İHA) tespit ettiği teröristlere karadan ?yerli üretim´ bomba yağdırıyor. Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKE) Kırıkkale Silah Fabrikası´nda üretilen ilk milli piyade tüfeği MPT-76´dan 4 bin 500 adedi, Afrin´de operasyon yapan Mehmetçiğe gönderildi. Yine MKE tarafından üretilen, mayın temizleme aracı TAMKAR da Mehmetçiğin güvenle yola devam edebilmesi için araziyi temizlerken Türk mühendislerin geliştirdiği Atak Helikopteri ve Silahlı İnsansız Hava Araçları (SİHA) hainleri iğne deliğinde bulup imha ediyor. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen son Savunma Sanayii İcra Komitesi toplantısında proje bedeli 9.4 milyar dolar olan 55 savunma sanayi projesi görüşülerek karara bağlandı.

UYUYAN DEV UYANDI

Toplantının ardından Erdoğan şu açıklamayı yaptı: ?Kendi göbeğimizi kendimiz kesmediğimiz takdirde bize verilen bir vidanın dahi yeri geldiğinde baskı, hatta şantaj malzemesine dönüştürüldüğünü gördük. Kritik savunma sanayi ürünlerimizin kendi imkânlarımızla üretme işini belirli bir düzeye getirmemiş olsaydık, şu anda ne halde bulunurduk. Bizi öyle çok zorladılar ki sonunda uyuyan devi uyandırdılar. Ülkemizde tasarlanabilecek, üretilebilecek, geliştirilebilecek hiçbir ürünü, yazılımı, sistemi acil durumlar haricinde kesinlikle dışardan hazır olarak almayacağız.?

8 ÜLKE PAZARI KONTROL EDİYOR 

Peki, milli savunma sanayiinin gelişmesi neden bu kadar önemli? En fazla silah ihraç eden ülkelere bakıldığında, üst sıralardakilerin dünya ekonomisinde de daha fazla söz sahibi oldukları görülüyor. ABD, tüm dünyada gerçekleştirilen silah satışlarının yüzde 33´ünü tek başına yapıyor. Bu ülkeyi yüzde 25 ile Rusya takip ediyor.

SAVAŞ UÇAĞI VE DENİZALTI YAPACAĞIZ

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ/TAI) ana yükleniciliğinde gerçekleştirilen projeyle Türk Hava Kuvvetleri envanterinde bulunan ve 2030´lu yıllardan itibaren devreden çıkarılması düşünülen F-16 uçaklarının yerini alabilecek uçakların üretilmesi amaçlanıyor. Öte yandan yerli denizaltı ve uçak gemisi için de çalışmalar yapılıyor.

TÜRK ŞİRKETLERİ TIRMANIYOR

Stockholm Uluslararası Barış Araştırmaları Enstitüsü´nün raporuna göre, dünyanın en büyük 100 savunma şirketi 2016´da 374.8 milyar dolarlık, askeri ekipman ve hizmet satışı yaptı. Türk şirketlerin satışlarında yüzde 27.6´lık artış görüldü. İlk 100 şirket arasında Türkiye´den 2 şirket yer alıyor. Aselsan 5 sıra birden yükselerek 67., TAI de yine 5 sıra tırmanarak 76. sırada yer aldı.

ALTAY TANKINDA SONA YAKLAŞILDI

250´si opsiyonlu olmak üzere 500 adetlik seri üretim için çıkılan ihalede üç teklif alınan Altay Tankı projesinde, Türkiye´nin hedefi ihaleyi maksimum 3 ay içerisinde tamamlamak. Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, yerli tankta seri üretimin 2019 yılının ilk çeyreğinde başlayacağını duyurmuştu. İhaleye BMC, Otokar ve FNSS´nin katılması bekleniyor.



Anahtar Kelimeler: ürettiği TAMKAR cephede