Minikler okula tartışmaların gölgesinde başladı

Minikler okula tartışmaların gölgesinde başladı

4+4+4 tartışmalarının gölgesinde başlayan 2012-2013 Eğitim Öğretim Yılı, dün ilk öğrencilerini ağırladı.

TAM BİR CURCUNA

Yeni sistemin ilk öğrencileri olan anasınıfı ve birinci sınıf öğrencileri dün itibariyle ?okula alıştırma? derslerine başladılar. İlk günlerde, öğrencilerin okula uyum sağlayabilmeleri için oyun ve eğlence şeklinde kısa süreli olarak gerçekleştirilen derslerde öğrencilerin şaşkın ve heyecanlı halleri gözlerden kaçmadı. Ağlayan, gülen, konuşan, susan, anne-babasının yanından gitmesini istemeyen öğrencilerle tam bir curcuna ortamına dönüşen okulların ne zaman düzene gireceğiyse ayrı bir muamma?

ÖĞRETMEN NE YAPSIN

Bu yıl yaşı 60-66 ay arası olanların isteğe bağlı, 66 aydan daha büyük yaşta olanlarınsa zorunlu olarak başladıkları 2012-2012 Eğitim Öğretim döneminin ilk günlerinin önceki yıllara göre daha sancılı atlatılması bekleniyor. Konuya ilişkin görüşlerini aldığımız Mustafa Kemal İlkokulu öğrenci velileri, ?Çocuklarımız neye uğradıklarını şaşırmış bir halde okul hayatına başladılar. Çocuklarımızın birçoğu henüz kişisel ihtiyaçlarını dahi gideremezken, ilkokula başladılar. Böyle bir ortamda çocuklarımız ne yapsın, biz ne yapalım, öğretmenlerimiz ne yapsınlar?? dediler.

OKUL MÜDÜRLERİ TEK BAŞINA

Sistem karmaşasının yaş karmaşasıyla birleştiği yeni eğitim öğretim döneminde yakın yaşlarda olanları aynı sınıflara yerleştirme çabası içerisine giren okul müdürleri de sabahın erken saatlerinden itibaren velilerin yoğun sorularına maruz kaldılar. Gün boyunca öğrencilerin sınıflarını belirlemek, E-Okul sisteminde kaydı çıkmayanları da yeniden araştırmak zorunda kalan okul müdürleri, sorunları da tek başlarına göğüslemek zorunda kaldılar.

ANAOKULLARI DAHA SAKİN

Dün eğitim öğretime başlayan bir diğer kurum da anaokullarıydı. Özellikle Millî Eğitim Bakanlığına bağlı anaokullarının yeni eğitim öğretim yılına, ilkokullara oranla daha sakin başlaması ise oturmuş sistem ve ön hazırlıklara bağlandı.

HAZIRLIK DERSLERİ ÇOK FAYDALI

Kırıkkale?nin başarılı anaokullarından Minik Kalpler Anaokulu?nda öğrenim hayatlarının ilk adımını atan öğrenciler kadar veliler de heyecanlıydı. İlk hafta birer saatlik derslerle öğrencilerin okula uyumunun kolaylaşacağını belirten Minik Kalpler Anaokulu Müdiresi Şengül Doğan, ?Geçtiğimiz eğitim öğretim yılı biter bitmez bu yılın hazırlıklarına başladık. Gerek idareci arkadaşlarım gerekse öğretmenlerimiz ve diğer personelimiz el ele bu yılın hazırlığını yaptık. Düzenli bir şekilde öğrencilerimizi kucaklamaya hazırız. 2012-2013 Eğitim Öğretim Yılı?nın tüm velilerimize ve ?Minik Kalplerimize?, sevgili öğrencilerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum? dedi.

1

Tüm okullarımız kütüphaneli oldu

2

Zor ama kutsal Bir görevimiz var

3

Özel Yetenekler BİLSEM’DE buluştu

4

Sorumluluğumuzun bilincindeyiz

5

Kırıkkale MEM ödüle doymuyor

6

45 okulumuzda kütüphane yokmuş

7

Belediye’den eğitime Rehberlik hizmeti