Milli Eğitim mesleki ahlaktan uzak

Milli Eğitim mesleki ahlaktan uzak

Türk Eğitim Sen Kırıkkale Şube Başkanı Yücel Karabacak okul müdürlerinin görevlendirme sürecinde yapılan sözlü sınavlarla ilgili olarak yaptığı açıklamada Milli Eğitimin ahlaktan uzak bir yıl izlemeye devam ettiğini ileri sürdü.

MİLLİ EĞİTİM MESLEKİ AHLAKTAN UZAK

Karabacak açıklamasında “Okul müdürlerinin görevlendirme sürecinde yandaş sendikanın tetikçiliğini yapanlar Sözlü Sınav komisyonunda görevlendirilerek adeta taltif edilmişlerdir. Demek ki Milli Eğitim mesleki ahlaktan uzak bir yol izlemeye devam etmektedir. Demek ki Kırıkkale kamuoyunun ve eğitim çalışanlarının tepkisini hiç önemsememektedirler. Sözlü sınav için kurulan komisyonda görev alanların tamamı Eğitim Bir-sen üyesidir. Hatta 3’ü de Eğitim Bir-sen yönetim kurulu üyesidir. Şimdi soruyorum size: Hepsi Eğitim Bir-sen üyesi olan bir komisyonun yapmış olduğu sınav ne kadar meşrudur. Bu komisyonun tarafsızlık ilkesi doğrultusunda adil bir süreç izleyeceğine kanaat getirebilir misiniz? Yandaşlarına menfaat sağlamayacağına inanabilir misiniz? Soruyorum size: Bu komisyona güvenebilir” dedi.

KOMİSYON MEŞRULUĞUNU YİTİRİRDİ

Karabacak açıklamasında şu ifadelere yer verdi “Bizim için bu komisyon meşruluğunu yitirmiştir. Ayrıca Komisyon üyelerinin hepsinin Eğitim-Bir-Sen’li olmasını kimse “tesadüf” olarak izah edemez. Bu tablo da akıllara şu soruyu getiriyor: Milli Eğitimde paralel bir yapılanma mı söz konusu?
Diğer tarafta komisyon üyelerine ve bilhassa başkanlarına dikkatinizi çekmek istiyorum. Bu komisyon liyakat ve beceri yönünden okul müdürlüğü için sınav yapma yeterliliğine sahip değildir. Komisyon başkanı M. Bahadır DÜLGER girmiş olduğu okul müdür yardımcılığı seçme sınavında(yazılı sınav) 47 puan alarak başarısız olmuştur. Düşünün ki bir okula müdür yardımcısı olmak için dahi yeterli görülmeyen M. Bahadır Dülger bugün okul müdürü olmak isteyenleri sınav yapan komisyonun başındadır. Gerçek bir sınavda başarısızlar içinde üst sırada yer alan birisi sırf himmetle Milli Eğitim Müdür Yardımcısı olarak geçici olarak görevlendirildi diye Sözlü sınav Komisyonuna başkanlık yapmaktadır. Başarısızlıkta başarılı olan birisi bugün okul müdürlüğü için yapılan sınavda kimin başarılı olduğunu tespit edecek. 
Diğer tarafta diğer komisyonun başkanı Bahattin KAPUCU aynı sınava başvurmuş girmeye dahi cesaret edememiştir. Yine Komisyon üyesi olarak görevlendirilen şube müdürlerinin bir kısmı örneğin Ümit Yaşar GÜRSOY’un komisyon üyeliğinde yeri olmaması gerekir. Çünkü yargı kararıyla Yürütmesi durdurulmuş bir atamanın hukuki olarak geçerliliği yoktur. Ayrıca Sözlü sınavda görüntülü veya sesli kayıt alınmasını da talep etmemize rağmen Kamera kaydının olmaması sözlü sınavda şaibeleri artıracaktır.”



1

Tüm okullarımız kütüphaneli oldu

2

Zor ama kutsal Bir görevimiz var

3

Özel Yetenekler BİLSEM’DE buluştu

4

Sorumluluğumuzun bilincindeyiz

5

Kırıkkale MEM ödüle doymuyor

6

45 okulumuzda kütüphane yokmuş

7

Belediye’den eğitime Rehberlik hizmeti