MHP`de kurultay heyecanı

MHP`de kurultay heyecanı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) 10. Olağan Kurultayı Ankara Arena Spor Salonu?nda yapıldı. Kongrede MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli?nin konuşması damga vurdu.

İSPATLAYACAĞIZ

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin 10. Olağan Kongresinde, Cumhuriyetin 100. yılı olan 2023, İstanbul`un fethinin 600. yılı olan 2053 ve 2077`ye dönük hedeflerini açıkladı. Bahçeli, "Kendimiz kalarak, kendimiz olarak, benliğimizden, ülkülerimizden ve düşüncelerimizden ayrılmadan iktidar olunabileceğini inşallah göstereceğiz. Okyanus ötesine tutunmadan Türk milletinin iktidarını kuracağımızı mutlaka ispatlayacağız. Ülkücü Cumhurbaşkanı, ülkücü Başbakan ve ülkücü Meclis başkanının aynı anda ve eşgüdüm halinde bulunması ve çalışması hayal değildir" dedi.

KÜRESEL TEZGAH

Bahçeli, partisinin Ankara Arena Spor Salonu`nda gerçekleştirilen 10. Olağan Büyük Kongresi`nde konuştu. Yaklaşık iki saat süren konuşmasına kongre salonundaki konuklar ve partililer başta olmak üzere uzun bir selamlamayla başlayan Bahçeli, Atatürk ve silah arkadaşlarını, bütün şehitleri ve Alparslan Türkeş`i rahmet ve minnetle andığını belirterek, "Milliyetçi hareketi yükseltme hareketinden asla taviz vermeyen fedakâr dava arkadaşlarım, millet, milliyet ve milliyetçiliğin fedakâr neferleri ülküdaşlarım, ülkü, ilke mücadelesinin eşsiz temsilcileri, yiğit bozkurtlarım, asaletin, zarafetin ve nezaketin simaları olan sevgili asenalar saygıdeğer hanımefendiler Bugün Ankara bir başka güzeldir, bugün Ankara kutlu hareketimizin sevincine ev sahipliği yapmaktadır. Bugün Ankara`da üç hilal ayağa kalkmaktadır, bugün Türklüğün kalp atışları gök kubbeyi çınlatmaktadır. Bugün "Türk milleti sensiz asla` diyen vatansever milli vicdanlar başkentte bir araya geldi. Varım, var olacağım; birim, bir kalacağım diyen millet evlatları Ankara`ya ulaştı. Yenilmedim, yenilmeyeceğim; yıkılmadım, yıkılmayacağım; düşmedim ve düşmeyeceğim diyen millet sevgisi Ankara`da buluştu" ifadelerini kullandı. Konuşmasında "ülkücü şehitler" ile Türk tarihinin önemlisi isimlerini de tek tek anan Bahçeli, "Milliyetçi Hareket varsa çareler tükenmiş, çıkışlar tıkanmış değildir. Milliyetçi-ülkücü hareket varsa hiçbir şey bitmiş değildir. BOP eşbaşkanına, yanına aldığı ihanet yoldaşlarına, küresel tezgâhlara ve kan içen vampirlere inat biz buradayız ve millet için her fedakârlığı yapmaya hazırız" dedi.

AKP, OSLO`DA DÜŞMANLA MASAYA OTURSUN, BİZ SİZLERLE OLALIM YETER

Konuşmasında, AK Parti kongresine de atıfta bulunan Bahçeli, "Hatırlarsanız, AKP zihniyeti Barzani`yle gurur duymuştu. Az kalsın PKK ve İmralı canisiyle gurur duyduklarını ilan edeceklerdi. Bu nedenle AKP tercihini yapmıştır. Onların gururu Mehmetçiğin kanını akıtan peşmergedir, bizim gururumuz Türk dünyasının birbirinden değerli siz muhterem misafirlersiniz. Siyasetini bölmeye, parçalamaya ve ufalamaya adamış bu sakil zihniyet ne dediğimizi, nerede durduğumuzu dünya durdukça fark edemeyecektir. Varsın AKP Barzani`yle övünsün, Başbakan varsın şeref kartını İmralı`ya gömsün. Siz bunların hiçbirine aldırmayın, Türk milletinin gerçek övünçleri buradadır. AKP canileri alkışlasın, bize sizlerin duaları yeter. AKP, teröristlerle onur kazansın, bize şehit analarımızın varlığı yeter. AKP canileri alkışlasın, bize sizlerin duaları yeter. AKP, Oslo`da düşmanla masaya otursun, biz sizlerle olalım yeter. AKP Habur`da teröristleri karşılasın, biz Mehmetçiği karşılayalım yeter" diye konuştu.

2023`TEN 2077`YE

Konuşmasında, partisinin hedeflerini de anlatan Bahçeli, MHP`nin Türkiye vizyonlu, kimseyi dışarıda bırakmayana yeni bir medeniyet anlayışını kendisine hedef olarak belirlediğini ifade etti. Bu doğrultuda ilk hedeflerinin Cumhuriyetin 100. yılı olan 2023`de "Lider ülke Türkiye`ye" ulaşmak olduğunu belirten Bahçeli, AKP`nin ise 2023 projesini taklit ettiğini savundu. Bahçeli, "2023 projesini 1997 yılından beri gündeme getiren MHP`dir. Bu konuda defalarca uyarıda bulunmamıza rağmen Başbakan Erdoğan, 2023 vizyonunu kendisine ve partisine mal etme kurnazlığından ve açıkgözlülüğünden hiç vazgeçmemiştir" dedi. Bahçeli, ikinci olarak İstanbul`un fethinin 600. yılı olan 2053 yılında ülkü ve gayelerinin "Süper Güç Türkiye" olduğunu belirterek, üçüncü hedeflerini de "Son yurdumuzda devlet kurmamızın bininci yıldönümü olan 2077`de, Türkiye`nin dünyaya yön ve nizam veren, siyasi, ekonomik ve kültür alanında rakipsiz bir kutup başı haline gelmesidir" sözleriyle açıkladı. Bahçeli, "MHP, eşitliği, demokrasiyi, katılımı, özgürlüğü, saygıyı ve hoşgörüyü esas alan dışa dönük ve pozitif rekabeti baz alan milliyetçilikle bunu gerçekleştirme isteğindedir. Ekonomide, siyasette, sosyal bünyede ahlak, hakkaniyet ve demokrasiyi kurumsallaştırmış, bölüşüm ve dağıtım kanallarını isabetli bir şekilde tanzim etmiş bir yönetim modeliyle geleceğin Türkiye`sini inşa etmeye yeminlidir. Kimseyi ayırmadan, kimseyi ayıklamadan, kimseyi dışlamadan ve hiç kimseyi dışarıda bırakmadan Türk milletinin tüm evlatlarının katkısıyla belirlediğimiz kızıl elmaya varabilir ve nurlu ufuklara kavuşabiliriz" dedi.

BAŞBAKAN`IN 2071 HEDEFİ ALDATMA

Başbakan Erdoğan`ın 2071 hedefinin de tamamen "aldatma" olduğunu ifade eden Bahçeli, "Bu gidişle Malazgirt Zaferi`nin bininci yıl dönümünde Anadolu`da millet kalmayacaktır. Bin 71`in hatırasına ihanet olan bu durumu kabul etmemiz mümkün değildir. Başbakan`ın 2071 hedefinde Türk milleti yoktur, Türk kimliği yoktur, Türk yoktur. Başbakan`ın 2071 hedefinde Türk vatanı da yoktur. Etnik kimliklere geriletilmiş, iç sarsıntılarla felç edilmiş, Türküm demenin suç sayıldığı, Cumhuriyet`in mevta haline dönüştüğü bir Anadolu coğrafyası Başbakan Erdoğan`ın isteği ve gizli gündemidir" dedi.

ÜLKÜCÜ CUMHURBAŞKANI, BAŞBAKAN VE TBMM BAŞKANCI HAYAL DEĞİL

Bahçeli iktidar olma konusunda da karalı olduklarını vurgularken, "Kendimiz kalarak, kendimiz olarak, benliğimizden, ülkülerimizden ve düşüncelerimizden ayrılmadan iktidar olunabileceğini inşallah göstereceğiz, inşallah kanıtlayacağız. Okyanus ötesine tutunmadan Türk milletinin iktidarını kuracağımızı mutlaka ispatlayacağız. Küresel ayak oyunlarına uyduluk yapmadan, emperyalistlerin dümen suyuna girmeden, değerlerimizden ödün vermeden iktidara ulaşılacağını dosta da düşmana da göstereceğiz. Bu imkânsız değildir. Ülkücü Cumhurbaşkanı, ülkücü Başbakan ve ülkücü Meclis başkanının aynı anda ve eşgüdüm halinde bulunması ve çalışması hayal değildir" diye konuştu. Milletinin adını, tarihini, dilini yıpratan, düşmanını da kardeş sayan bir yönetim anlayışının bu söylediklerini anlamasının söz konusu olmadığını belirten Bahçeli, "Ölürüz de milletimizden vazgeçmeyiz. Ölürüz de bir tek insanımızdan taviz vermeyiz. Ölürüz de vatan toprakları üzerinde taksimat yaptırtmayız ve Ne Mutlu Türküm Diyene sözünden de asla ayrılmayız" dedi.

BEŞİNCİ YIKIM AKP

Bahçeli tarihte milletin birliğini tahrip eden 5 önemli kırılma yaşandığını ifade ederken, bu kırılmaların sonuncusunun ise 3 Kasım 2002 tarihinde AK Parti`nin iktidara gelişi olduğunu ileri sürdü. İlk dört olayın savaşlarla oluşurken, beşincisinin demokratik vasıtalarla meydana geldiğini belirten Bahçeli, "Türk milleti AKP yönetiminin altında perişan olmuştur. İnançlarımız istismar edilmiş, milli varlıklarımız kuşatmaya alınmıştır. Türk milletinin bin yıllık kardeşliği saldırı ve tahriklere maruz kalmıştır. Sözde Kürt sorunu çerçevesinde kurulan taciz ve kışkırtma kampanyası milletimizin birliğini sarsmış, etnik bölücü teröre imkân ve ortam sağlamıştır" dedi.

AK Parti zihniyeti için bugüne kadar ne dedilerse doğru çıktığını söyleyen Bahçeli, "Türk milletinin kimliğiyle uğraşmayın, bu birlik harcıyla oynamayın sonuçları vahim olur dedik, haklı çıktık. Bölücü militanların inlerini imha edin, Kandil`e Türk bayrağı dikin, aksi takdirde terör örgütünün dayatmalarıyla karşılarsınız dedik, haklı çıktık. Anadilde eğitim taleplerine sıcak bakmayın, devlet eliyle mahalli dillere kucak açmayın, alt kültürleri tanıma şuursuzluğunu bırakın, yoksa bölücülükle baş edemezsiniz dedik, haklı çıktık. Milli bayramlara saldırmayın, Cumhuriyet`in kurucu değerlerini oynatmayın, yoksa kötü gelişmelere yol açarsınız dedik, haklı çıktık" diye konuştu.

YARGI ÖNÜNDE ÖDETECEĞİZ

Başbakan Erdoğan`ın dava arkadaşlarına yönelik; "katil, faşist, kafatasçı, kovboy, Fatiha bilmeyenler, morg bekçileri, ırkçı, hayvan" şeklindeki sözlerini unutmadıklarını ifade eden Bahçeli, "Biz, partimize yavru muhalefet, tabela partisi, kandan geçinenler, şehit istismarcıları diyen sahteliği, ucuzluğu ve hamaset bezirgânlığını unutmuş değiliz. Biz, bürokraside yaşanan milliyetçi memur kıyımını unutmuş değiliz. Biz, ahlaksız ve çirkin yöntemlerle partimizi baraj altına çekmeye çalışan aşağılık komploları, bunun vicdanı çukurlaşmış faillerini, azmettiricilerini ve ortaklarını unutmuş değiliz" diye konuştu. Bahçeli, kendilerinin Türk milletine yan bakan, Türk tarihini yargılayan herkesle, haramzadelerle ve eşbaşkanlarla, müzakerecilerle, İmralı düşkünleriyle hesaplarını olduğu belirtirken, "Bu hesap görülmeden dünya bize haramdır, bu hesap kapanmadan rahatlık bize uzaktır" dedi.

MHP`DE 3 İSİM ADAYLIK İÇİN BAŞVURU YAPTI

MHP 10. Olağan Büyük Kurultayı`nda şu ana kadar üç isim adaylık için başvurularını yaptı. MHP`nin Ankara Arena Salonu`nda devam eden 10. Olağan Büyük Kurultayı`nda adaylık için başvuru süreci devam ederken, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 400 delegenin imzasıyla adaylık başvurusunu yaptı. Bahçeli`nin ardından Koray Aydın ve Musavat Dervişoğlu da adaylık başvurusu için topladıkları delege imzalarını divan başkanlığına sundu. Adaylık için en az 40 delegenin imzası gerekiyor.

EN GÜÇLÜ RAKİP KORAY AYDIN

MHP Genel Başkanı Bahçeli?nin en güçlü rakibi ise Koray Aydın. Eski Bakan Koray Aydın, ikinci kez Bahçeli?ye karşı yarışacak. Kongrede yeniden aday olacak Devlet Bahçeli, il başkanları, MYK üyeleri ve milletvekilleriyle bir araya geldi. Alparslan Türkeş`in vefatının ardından ilk kez 1997 yılında genel başkanlığa seçilen Bahçeli, 2000, 2003, 2006 ve 2009 yıllarındaki kongrelerde de genel başkanlık koltuğunu korumuştu. Kurultay`ın sloganı ise, "Türk milleti, sensiz asla" olarak belirlendi. Kongrede divan başkanlığını Tuğrul Türkeş`in yapması bekleniyor.

`POSTERİMİ ASMAYIN`

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, kongrede salonda posterlerinin asılmamasını istedi. "Ben de herkes gibi adayım" diyen Bahçeli, posterlerinin asılmaması talimatı verdi.

DİVAN BAŞKANI TUĞRUL TÜRKEŞ OLDU

Kongrenin açılışında konuşan MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, 3 Aralık 2011`de başlayan il kongrelerinin, 7 Ekim`deki Gaziantep kongresiyle son bulduğunu belirtti ve "İllerde kongre süreçleri tamamlandı. Rakip partileri kıskandıran bir demokratik yarış oldu. Yaşanan il kongre sürecinde yaşana demokratik tutumun önyargılı değerlendirmeleri boşa çıkardı" dedi. İçeriden ve dışarında ihanet çemberiyle kuşatılan Türkiye`nin MHP`ye ihtiyacının arttığını kaydeden Yalçın, kongredeki birlik bütünlük ifadesinin şer odaklarına anlamlı bir mesaj olacağını belirtti. Yalçın, bin 216 üst kurul delegesinin yoklama kağıdını imzaladığını belirtti. Divan başkanlığı seçimi için aday gösterilen MHP Ankara Milletvekili Yıldırım Tuğrul Türkeş, yapılan açık oylamayla divan başkanlığına seçildi. Bu arada, kongre salonunda zaman zaman Devlet Bahçeli ve Koray Aydın taraftarları arasında sloganlar aracılığı ile atışma yaşanıyor. Kongre çalışmalarına, divanın oluşturulmasının ardından Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı`nın okunmasıyla başladı. İstiklal Marşı`nın okunması sırasında tribünlerin ellerindeki Türk Bayraklarını kaldırarak, bozkurt işareti yapmaları da dikkat çekti.

KURULTAYDA TANSİYON YÜKSEK

MHP 10. Olağan Büyük Kurultayı öncesinde kurultay salonunun dışında adayların taraftarları ile polisler arasında gerginlik yaşandı. MHP`nin 10. Olağan Büyük Kurultayı için Ankara Arena Salonu`nda geri sayım başlarken, salon dışında da hareketli anlar yaşanıyor. Binlerce partilinin akın ettiği kurultayda salon dolunca kalabalık salon dışına taştı. 10 ismin aday adaylığını açıkladığı kurultaya adayların girişi sırasında zaman zaman izdiham yaşandı. Genel Başkan adaylıklarını açıklayan Trabzon Milletvekili Koray Aydın ve Ahmet Çakar ile diğer bazı adayların salona girişleri sırasında taraftarlarıyla polis arasında gerginlik yaşandı. Adayların beraberindeki partililer de protokol kapısında salona girmek isteyince polis engeliyle karşılaştı. Salona girmekte ısrar eden partililerle polis arasında sert tartışmalar ve itişmeler yaşandı. Arena salonunun protokol girişindeki gerginlik kavgaya dönüşmeden sona erdirildi. Bu arada MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli`nin salona girişi sırasında büyük coşku yaşandı. Sloganlar eşliğinde kurultay salonuna giren Bahçeli, salonu dolduran kalabalığın coşkulu tezahüratlarıyla karşılandı.



Anahtar Kelimeler: 0