Meslek Lisesi Öğrencileri Romanya'da Staj Yaptı

Meslek Lisesi Öğrencileri Romanya

“Avrupa’da Robotik Kodlama & Güneş Enerjisi Stajı” isimli Erasmus+ Programı Hareketlilik Projesi kapsamında Romanya’ya giden Kırıkkale Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri ve öğrenmenleri yurda döndüler.

Faaliyetler 21 gün gerçekleşti

Kırıkkale Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan ve Türkiye Ulusal Ajansı Erasmus+ Mesleki Eğitim Öğrenici ve Personel Hareketliliği Projeleri Kapsamında desteklenen “Avrupa’da Robotik Kodlama & Güneş Enerjisi Stajı” isimli Hareketlilik Projesi kapsamında staj eğitim faaliyetleri 21 gün sürdü. Proje kapsamında iki grup halinde Romanya’nın başkenti Bükreş’te Elektrik Elektronik Teknolojileri Alanından toplam 16 öğrenci 4 refakatçi öğretmen eşliğinde staj eğitim çalışmasını başarıyla tamamladırlar. 

Önemli bir referans kaynağı olacak

 Romanya’nın başkenti Bükreş’te gerçekleştirilen staj eğitim faaliyetlerini değerlendiren eğitimciler; “Öğrencilerimiz Yenilenen dünya düzeninde geleceğin gözde meslekleri yenilenebilir enerji, robotik ve kodlama alanında staj yaptılar, proje kapsamında mesleki gelişim, değişik kültürlerde yaşama, özgüven ve dil becerileri konularında gelişim sağlamışlardır. Projeye katılan öğrencilerimize Romanya’da mesleki becerilerinin geliştiğini gösteren sertifikalar ev sahibi ortak kurumlarımız INSTITUTULUI NATIONAL DE CERCETARE DE ZVOLTARE PENTRU INGENERIE ELECTRICA İCPE-CA ve e-Digital System kurumları tarafından verildi. Ayrıca öğrencilerimize başka bir Avrupa ülkesinde edinilen bilgi ve becerileri kayıt altına alan Europass Hareketlilik belgeleri verilerek daha tanınır hale geldiler. Bu belgeler öğrencilerimizce cv.’lerine işlenecek ve böylece istihdam edilmelerinde önemli referans olacaktır. İlimizde bulunan işyerlerinde, sanayi kuruluşlarında, resmi ve özel işyerlerinde projemizin sonuç çıktıları olarak katılımcılara ve iş piyasasına önemli bir katkı sağlayacaktır. İş piyasasının nitelikli işgücü talep ettiği düşünüldüğünde, Mesleki ve Teknik Eğitimin güçlü ve iyi işleyen eğitim öğretim yapısının oluşmasını ortaya koymaktadır. Öğrencilerimizin donanımlı bir şekilde yetişmesi, iş piyasasında istihdam edilmeleri ve kariyer sahibi olmaları projemiz sayesinde sağlanacaktır” dediler. 

 Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

 Kırıkkale Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde düzenlenen toplantıya projede yer alan öğrenci ve öğretmenler katıldı. 

 Yararlı bir proje oldu

Yapılan değerlendirme toplantısında görüşlerini dile getiren katılımcı öğrenciler; “Gerçekleştirilen projenin faydalı olduğunu düşünüyoruz. Okulumuz için böyle bir projenin yapılmasından ve bizler de bu projede yer almaktan çok memnun olduk. Bizler adına projenin çok faydalı olduğunu düşünüyoruz. Bu projeden elde ettiğimiz kazanımlardan bundan sonraki günlük hayatımızda ve çalışmalarımızda yararlanacağız. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dediler. 

 Amacına ulaşan bir hareketlilikti

Yapılan değerlendirmelerin ardından konuşan Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Hilmi AKGÜN ise; “Gördüğüm kadarıyla gerçekleştirmiş olduğumuz projenin amaçlarına ulaşıldı. Öğrencilerimiz staj faaliyetlerinin yanı sıra gittikleri bölgenin tarihi ve kültürel yerlerini de ziyaret ettiler. Farklı bir kültürde ve farklı bir ülkede yaşama fırsatı bulmaları onlar açısından bundan sonraki hayatlarında da büyük etkileri olacaktır. Yapacağımız yaygınlaştırma faaliyetleriyle bu sonuçların daha fazla kişiye ulaşması için çalışmaya devam edeceğiz. Projeyi hazırlayan, projede emeği geçen ve projeye katılan herkese kurumum adına teşekkür ediyorum” diyerek katılımcılara belgeleri verildi. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız