MALİ BELGELER ALINMAZSA KAYIT DIŞI EKONOMİ OLUŞUR

MALİ BELGELER ALINMAZSA KAYIT DIŞI EKONOMİ OLUŞUR

Kırıkkale Defterdarı Mehmet Erkınay, 21 Şubat?ta kutlanmaya başlayacak olan Vergi Haftası nedeniyle yaptığı açıklamada kayıt dışı ekonominin kayıt altına alınması için gelirin ve vergi yükünün adaletli dağıtılması gerektiğini savundu. Erkınay, ?Gelirin ve

VERGİ HAFTASI KUTLANACAK

Erkınay yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi. ?Gelir İdaresi Başkanlığı Kırıkkale Defterdarlığımızca geleneksel olarak kutlanan "Vergi Haftasının 22.?si 21 Şubat - 27 Şubat 2011 tarihleri arasında kutlanacaktır. Haftamızın amacı kamuoyunda sağlıklı bir vergi bilincinin oluşturulup geliştirilmesi ve Vergi İdaresi-Mükellef ilişkilerini daha sağlam temellere oturulması, verginin toplumun tüm kesimlerine benimsetilmesi ve vergiyi gönüllü olarak ödeme alışkanlığının artırılması amacıyla kutlanmaktadır. Giderek artan gelir ihtiyacımızın karşılanması, etkin bir vergi politikasının gerçekleştirilmesi ile mümkündür. Kayıt dışı ekonominin kayıt altına alınması, gelirin ve vergi yükünün adaletli dağılımını engelleyen kamu gelir-gider dengesini bozan kayıt dışı faaliyet şekli mali yapıyı ve genel ekonomik durumu kötü yönde etkilemektedir. Mali belgeler alınmadan yapılan alış verişler, kayıt dışı ekonomiyi yaratmaktadır.

 

VERGİ KAYIP VE KAÇAĞI

Üretim ve yatırımın teşvik edilmesi, kaynaklarımızın verimli kullanılması, ihracat ve istihdamın artırılmasına özen gösterilmesi ve adil bir gelir dağılımının sağlanması için gerekli gayret ve çabaların gösterilmesi gerekir. Topluma vatanseverlik ve ekonomik seferberliğin benimsetilmesi gerekmektedir. Bireylerin vergi kültürü ve vergi bilinci arttıkça vergi ödeme gayreti ve buna bağlı olarak vergi gelirleri de artacaktır. Vergi bilincinin istenilen seviyeye yükseltilebilmesi için, göz ardı edilmemesi gereken diğer bir husus eğitimdir. Toplum bireylerine öncelikle aileden başlayan okulda devam eden basın ve diğer iletişim araçları ile görsel kurumlarca desteklenecek bir eğitim verilmesi için vergi bilincinin tesisi yönünde önemli faydası olabilecektir. İlimizde vergi gelirlerini artırmak amacıyla, vergi kayıp ve kaçağını asgari düzeye indirmeye çalışmaktayız.

 

ANLAYIŞLI VE HOŞGÖRÜ

Asla unutmayalım ki, mükellefler olmazsa, işimizde olmaz. Görevimizin yine vatandaşa hizmet için olduğunun şuurunda olarak anlayışlı ve nezaket kurallarına uygun davranış içerisinde hareket etmek amacımızdır. Görevimizi yasal prensip ve mevzuata uygun, sorun oluşturmadan, gecikmeye meydan vermeden hizmet vereceğimizden emin olunmasını belirtmek isterim. Ancak; sayın mükellef ve vatandaşlarımızdan da memurlarımızın görevlerini yaparken anlayışlı ve hoşgörü ile karşılamalarını diliyorum. Tüm mesai arkadaşlarımdan gösterişsiz bir çalışma ortamında hizmet vermelerini istiyor ve kendilerine başarılar dilerken, Ülke çapında tüm şirket, kurum, tüccar, esnaf, mükellef ve halkımıza daha çok kazanç sağlamalarını, daha iyi ve mutlu bir ülke olmamız için çalışan tüm vatandaşlarımıza sağlıklı ve başarı dolu yıllar diler, şahsım ve teşkilatım adına en içten saygılarımı sunarım?



1

Emeklinin ikramiyesi eline geçmeden eridi

2

Elindeki Dövizini bozduran bozdurana

3

İstihdama yönelik Yatırım yapılacak

4

Borcunuzu yapılandırma Yaptıysanız gecikmeyin

5

Ani Soğuyan hava tatlı satışlarını patlattı

6

Kırtaş AVM hizmette

7

Toprak Cafe Toprak Mahalleye renk kattı