Madde bağımlıları topluma kazandırılmalı

Madde bağımlıları topluma kazandırılmalı

İl Halk Sağlığı Müdürü Feramiş Güngüneş, dünyada ve Türkiye`de ciddi bir toplumsal sorun haline gelen madde bağımlılığının, günümüzde, yetişkinler, çocuk ve gençler açısından tehdit unsuru oluşturduğunu bildirdi.

PSİKOLOJİK AÇIDAN ZARAR VERİYOR
Güngüneş, alkol, uyuşturucu maddeler, sigara, gibi bağımlılıklar birey ve topluma ekonomik, sosyolojik ve psikolojik açıdan zarar verdiğini telafisi güç sonuçlar doğurduğunu kaydetti. Dünyada ve Türkiye`de ciddi bir toplumsal sorun haline gelen madde bağımlılığı, günümüzde, yetişkinler, çocuk ve gençler açısından tehdit unsuru oluşturduğunu ifade eden Güngüneş açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

İNTERNET BAĞIMLILIĞININ ZARARI
"Son yıllarda yeni bir bağımlılık türü olan -internet- bağımlılığımda en az madde bağımlılığı kadar tehlikeli bir boyut almış, zamanının çoğunu bilgisayar karşısında geçiren birey ailesinden, sosyal çevresinden soyutlanarak yalnızlaşmakta ve sosyal sorumluluklarını yerine getiremez hale gelmektedir. Bu da aile içi iletişimin kopmasına ve diğer bağımlılık yapıcı maddelerin kullanımına zemin hazırlamaktadır. Alışkanlıklarda ilk adım ve tadım son derece önemlidir. Kötü alışkanlıkların tecrübesi yoktur.”

ANNE VE BABALAR ÖRNEK OLMALI
“Anne ve babaların bu konuda önemli sorumlulukları vardır. Çocuklarında meydana gelen ani karakter, davranış değişiklikleri ve her zamankinden fazla para harcamalarında iyi bir gözlemci olup, ilgilerini esirgememelidirler. Gerektiğinde mutlaka bir uzmana danışılmalıdır. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizi bütün kötü alışkanlıklardan korumak hepimiz için toplumsal görev kabul edilmeli ve herkes bu konuda üzerine düşen görevi yerine getirmelidir” dedi. Güngüneş yaptıkları çalışmalarla tüm bağımlılıkların henüz oluşmadan önlenmesini amaçlandığını, belirterek, bağımlılıkları önlemek, bağımlılıkları tedavi etmekten daha kolay ve daha ekonomik olduğunu kaydetti.

 



1

Dr. Öğr. Üyesi Baki Derhem Hasta Kabülüne Başladı

2

KIRIKKALE, SAĞLIKTA GELECEĞİN TEKNOLOJİSİYLE TANIŞIYOR

3

Artık randevu daha kolay

4

Sağlıklı yaşamanın ilk kuralı yürümek

5

Pes doğrusu!

6

Kovid-19’da kötü değiliz

7

Gribe dikkat!