Liseliler geleceklerine yön verecekleri okulu gezdiler

Liseliler geleceklerine yön verecekleri okulu gezdiler

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ GENÇLERİ BÜYÜLEDİ

Liseliler geleceklerine yön verecekleri okulu gezdiler

Kırıkkale Lisesi Yabancı Dil Bölümü Öğrencileri Hacettepe Üniversitesi ve Ankara Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulunu gezdiler. Gelecekte okuyacakları bölümü inceleyen öğrenciler, yabancı dil eğitiminin üst sınır eğitimini yerinde inceleme fırsatı buldu.

1967 YILINDA KURULDU

Hacettepe Üniversitesi İngilizce Hazırlık Birimi Başkanı Banu Salihoğlu her yıl bölümlerinde 3 bin öğrenciye hizmet ettiklerini belirterek; ?Yabancı Diller Yüksekokulunun geçmişi, 1967 yılında "Temel Bilimler Yüksekokulu" adı altında üniversitemiz öğrencilerine temel bilimler, Türkçe ve yabancı dil eğitimi vermek üzere kurulan birime dayanmaktadır. İlk yıllarda sadece Tıp Fakültesi öğrencilerine verilen yabancı dil hazırlık eğitimi, 70´li yılların ilk yarısında çeşitli fen, sosyal bilimler ve mühendislik alanları öğrencilerini de kapsamıştır.?

3 BİN ÖĞRENCİYE HİZMET VERİYOR

?Modern Diller Biriminde Üniversitemiz öğrencilerine bugün itibariyle, Almanca, Arapça, Çince, Farsça, Fransızca, İngilizce, İspanyolca, İsveççe, İtalyanca, Japonca, Korece, Latince, Rusça ve Yunanca dillerinde yabancı dil eğitimi verilmektedir. Hazırlık programlarında, çoğunluğu İngilizceden olmak üzere, her yıl eğitim verilen öğrenci sayısı ortalama 3000´dir. Modern Diller Biriminde ise, eğitim verilen lisans programları öğrenci sayısı ortalama 8000 civarında değişmektedir? dedi.

DÜNYAYA UYUM SAĞLADIK

Ankara Üniversitesi Yabancı Diller YO Müdür Yrd. Bülent Yılmaz Yaltaöz ise, ?Yabancı dil eğitim öğretiminin amacı Avrupa Ortak Dil Öğretim Çerçevesi kapsamında modern dünyaya uyum sağlayabilen, bilimsel literatürü takip edebilen, kültürel ve sosyal hayatta iletişim kurabilen, yabancı dilde yeterlik kazanmış öğrenciler yetiştirmektir.?

BİRÇOK DİL EĞİTİMİ VAR

?Yabancı Diller YO tarafından hazırlık sınıfı dersleri ve lisans dönemi temel yabancı dil dersleri verilir. Fakülte/yüksekokullarda lisans dönemi temel yabancı dil dersleri İngilizce,  Almanca ve Fransızca dillerinde, öğrencilerin düzeylerine uygun gruplarda öğretilir. Hazırlık sınıflarında İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Rusça dersleri verilir? diye konuştu.

TEŞEKKÜR ETTİ

Kırıkkale Lisesi Okul Müdürü Nuri Pehlivanlı, ?Hacettepe Üniversitesi ve Ankara Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokullarına yapılan gezide emeği geçen okul rehber öğretmenleri Efraim Soyak ve Durmuş Ali Kocabaş ile İngilizce Öğretmenleri Turgay Soytek, Burcu Özgü, Funda Gürler, Sevda Yapar, Çiğdem Akdemir ve Nafiga Çiçek´e teşekkür etti. Pehlivanlı, ?Öğrencilerimiz gelecek yıl ziyaret ettikleri bu okulları kazanarak hedeflerine ulaşmaları en büyük temennimizdir? dedi.



1

Her şey Kırıkkale için

2

Saran´dan 23 Nisan kutlaması

3

Sevgi Çocuklarıyla Konya Gezisi

4

AGD, dedelerini unutmadı

5

Kahraman Mehmetçiğin her zaman yanındayız

6

MYO Öğrencilerine ev sahipliği yaptık

7

Toprakları yok, üretim hakları yok