Kutsal topraklara gidecek olanlar belirleniyor

Kutsal topraklara gidecek olanlar belirleniyor

KIRIKKALE´DEN KUTSAL TOPRAKLARA GİTMEK İÇİN 10 BİN 360 KİŞİ KAYIT YENİLEME VE BAŞVURU YAPTI

KIRIKKALE´DEN KUTSAL TOPRAKLARA GİTMEK İÇİN 10 BİN 360 KİŞİ KAYIT YENİLEME VE BAŞVURU YAPTI

Kutsal topraklara gidecek olanlar belirleniyor

Türkiye genelinde olduğu gibi Kırıkkale´de de, hac ibadetini yerine getirmek isteyen hacı adaylarını belirlemek için bugün kura çekimi yapılacak.

KUTSAL HEYECAN BAŞLIYOR

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Türkiye genelinden kutsal topraklara gidecek olan vatandaşların belirlenmesi amacıyla bugün kura çekimi yapılacak. Türkiye genelinde bu yılki hac için 1 milyon 892 bin 724 kişinin katılacağı kura, saat 15.00´te Diyanet Vakfı Konferans Salonu´nda bilgisayar ortamında basın ve kamuoyuna açık yapılacak.

İNTERNETTEN BAKABİLECEK

Diyanet Vakfı Konferans Salonu´nda yapılacak olan kura çekimi, Kırıkkale İl Müftülüğü Hac ve Umre kayıt bürosundan telekonferans yöntemiyle de canlı olarak Kırıkkaleli vatandaşlara aktarılacak. Kura sonuçlarına aynı gün saat 23.00´den itibaren Diyanet İşleri Başkanlığı´nın "http://hac.diyanet.gov.tr" adresinden ulaşabilecek.

KAYITLAR ALINACAK

Kurada kesin kayıt hakkı elde edenler, 27 Şubat-10 Mart 2017 tarihleri arasında "Kesin Kayıt Yaptırabilir" belgesini internet ortamından veya müftülüklerden alarak kesin kayıtlarını yaptırabilecekler. Belirlenen süre içerisinde kesin kayıt yaptırmayanların yerine kura sırası gözetilerek 16-24 Mart 2017 tarihleri arasında dağıtılan kontenjanlar çerçevesinde kayıtlar alınacak.

İL MÜFTÜLÜKLERİNDE YAPILACAK

2017 yılı haccına müracaat eden şehit yakını (anne, baba, eş ve evlenmemiş çocukları) ve gazilerin (kendisi ve eşi) kayıtları ise 16-24 Mart 2017 tarihleri arasında konaklama türüne ait hac ücretini yatırmaları şartıyla il müftülüklerinde yapılacak.



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü