Kutlu doğum dolu dolu kutlanacak

Kutlu doğum dolu dolu kutlanacak

İl Müftüsü Bekir Gerek, kent genelinde Kutlu Doğum programının iyi bir şekilde icra edileceğini söyledi. Peygamber Efendimizin doğum yılında herkesin ibadet etmesi gerektiğini belirten Gerek, Efendimizin hayatının bilinmesi gerektiğini hatırlattı.

BİRLİK VE BERABERLİK ANLAYIŞI

İl Müftüsü Bekir Gerek yaptığı açıklamada, “Miladi 20 Nisan 571 yılında dünyayı şereflendiren Gönüller sultanı Sevgili Peygamberimizin doğumunun bu yıl  1443. ve Kutlu Doğum Haftasının 25. Yılını şehrimizde  büyük bir coşku  ve Kardeşlik ve samimiyet bilinci ile kutlanacaktır. Kur’an-ı Kerim’in beyanı ile; “Bir şahit, bir müjdeci, bir uyarıcı, Allah’ın izni ile bir davetçi ve ışık saçan bir kandil olarak” (Ahzab 45-46) gönderilen sevgili peygamberimizin doğumu asırlardan beri milletimiz ve bütün Müslümanlar tarafından Mevlit Kandili olarak idrak edilmektedir.”

 

EFENDİMİZİN HAYATI KONU ALINACAK

“Peygamber Efendimizin Doğumu 1989 Yılından Beri Kutlu Doğum Haftası Olarak Kutlanmaktadır;1989 yılından bu yana ise Diyanet İşleri Başkanlığı’mızın organizesinde Peygamber Efendimizin doğumunun seneyi devriyesi 14-20 Nisan tarihleri arası “Kutlu Doğum Haftası” olarak kullanmaktadır. Yine Diyanet İşleri Başkanlığı’mız tarafından her yıl  tespit edilen bir konu  öne çıkarılmakta ve Sevgili Peygamberimizin  bu yönü halkımıza anlatılmamaya çalışılarak toplumun manevi ve ahlakı değerlerinin güçlenmesine katkı verilmeye çalışılmaktadır.”

 

PEYGAMBERİMİZİN SAMİMİYETİ

“1443 sene önce insanlığın; yaratanını, O’na karşı ibadeti,  mahlukata karşı samimiyeti, ihlası unuttuğu, hatta her türlü  saygısızlığın, kötülüğün, yalanın, iftiranın, riyanın yapıldığı, insanlık şeref ve haysiyetin, onur ve itibarın hiçe sayıldığı, cehalet ve zulmün kol gezdiği bir dönemde Sevgili Peygamberimizin doğumu, peygamberliği, örnek hayatı ve öğretileri insanlığa doğru inancı, ibadeti ve güzel ahlakı,  samimiyeti, ihlası, saygıyı, sevgiyi, merhameti, şefkati öğretmiştir.  Böylece Peygamber Efendimiz insanların gönlüne Allah ve Resulüne karşı imanı, sevgiyi, samimiyeti ve ihlası yerleştirmiştir.” dedi.

 



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ