Tarih: 20.09.2013 11:31

Kuran kursu açılıyor

Facebook Twitter Linked-in

FAALİYETLERİ AÇIKLADI

İl Müftüsü Bekir Gerek, 2013-2014 yılı faaliyetleri hakkında basın açıklaması gerçekleştirdi. Müftülük olarak Kuran kurslarına ağırlık verdiklerini belirten Gerek, 98 kursiyerle Kuran kursu programının Pazartesi günü başlayacağını söyledi. Gerek konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi, “Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı taşra teşkilatı nezdinde faaliyet gösteren İlimiz merkez ve İlçelerde Kur’an Kursları 2013-2014 eğitim-öğretim yılına 23 Eylül 2013 Pazartesi günü başlıyor. İl Merkezi, Belde ve Köylerinde 45, İlçe Merkezi, Belde ve Köylerinde 28 Kur’an Kurslarında hizmeti verilecektir. Kurslarda toplam 98 Kur’an Kursu öğreticisi görev yapacaktır. İhtiyaç olması halinde ise geçici öğreticiler görevlendirilecektir”

 

PEYGAMBERİMİZİN HAYATI ANLATILACAK

“Kur’an Kursu Öğrenci kayıtları 16 Eylül tarihinde başlamış olup, 25 Ekim tarihine kadar devam edecektir. Kayıt olmak isteyen öğrenciler Kur’an Kurslarından temin edecekleri dilekçelere, nüfus bilgilerini yazdıktan sonra arzu ettikleri Kur’an Kursuna kayıtlarını yaptırabileceklerdir. Kayıt yaptıran öğrencilere Kurs kitapları ücretsiz olarak verilecektir. Kur’an Kurslarımızda, Kur’an-ı Kerim’i usulüne uygun olarak yüzünden ve doğru bir şekilde okumayı uygulamalı olarak öğretmek, ibadetler için gerekli olan sûreler ile ayet ve duaları mealleri ile birlikte ezberletmek, İslâm Dini`nin inanç, ibadet ve ahlâk esasları ile Peygamberimizin hayatı ve örnek ahlâkı (sireti) hakkında özlü bilgiler vermektir.”  

 

100’E ÇIKARMAYI HEDEFLİYORUZ

“Bu amaçla il merkezinde Gayret, Döndü Kadın, Medine, Akşemsettin ve İhsaniye Camilerinde ve Yahşihan İlçesinde Erenler camisi olmak üzere  toplam 6 Kur’an Kursumuzu bu yıl hizmete açtık. İl Genelinde toplam 73 Kur’an Kursu sayımızı bu yıl sonuna kadar 100’e çıkartmayı hedefliyoruz Ayrıca Hacı Abdullah İpekçi Yatılı Kız Kur’an Kursunda hafızlık eğitimi verilmektedir. Hafızlık Erkek Kur’an Kursu açılması için çalışmalarımız da devam etmektedir.” Dedi.  Ayrıca, İl Müftüsü Bekir Gerek; 2013-2014 eğitim-öğretim döneminde Kur’an Kurslarında hizmette verimliliği arttırmak, hizmet birlikteliğini sağlamak ve gerekli mevzuat ve mesleki bilgileri yenilemek için il ve ilçelerdeki kadrolu, sözleşmeli ve ihtiyaç halinde geçici olarak görev yapacak bütün öğreticilere yönelik 3 günlük seminer veriliyor” dedi.

 

BAŞARILAR DİLEDİ
İl Müftüsü Bekir Gerek, 2013-2014 Eğitim-Öğretim döneminde görev alan bütün Kur’an Kursu Öğreticilerine başarılar dileyerek, Kur’an Kursu yapımında, açılışında, emeği geçen hayır sahiplerine, din görevlilerine ve Kur’an Kursu Öğreticilerine yapmış oldukları hizmetten dolayı teşekkür etti.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —