Küçük çocukların büyük adımları

Küçük çocukların büyük adımları

Vali Ali Kolat, üstün ve başarılı çocukların bir araya geldiği Bilim Sanat Merkezi?nin önemli bireyler yetiştireceğini söyledi. Valilik olarak eğitime önemli bir bütçe ayırdıklarını belirten Kolat, geleceğini teminatı öğrencilerin her konuda desteklendiği

?KIRIKKALE İL ÖZEL İDARESİ BİLİM VE SANAT MERKEZİ? 2013 ÖDÜL TÖRENİ DÜZENLENDİ.
Küçük çocukların büyük adımları

Vali Ali Kolat, üstün ve başarılı çocukların bir araya geldiği Bilim Sanat Merkezi?nin önemli bireyler yetiştireceğini söyledi. Valilik olarak eğitime önemli bir bütçe ayırdıklarını belirten Kolat, geleceğini teminatı öğrencilerin her konuda desteklendiğini bildirdi. 
ÖĞRENCİLERE KÜÇÜK ALTIN
Kırıkkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan ?Kırıkkale İl Özel İdaresi Bilim ve Sanat Merkezi? 2013 Ödül Töreni düzenlendi. Kırıkkale İl Özel İdaresi Bilim ve Sanat Merkezi yıl boyunca öğrencilerinin yaptığı projeleri sergiye açtı. Ayrıca Kırıkkale genelinde yapılan çeşitli projelerde derece alan öğrencilere bir küçük altın ve katılım belgesi verdi. Öğrencilerin yapmış olduğu sergiyi gezen Vali Ali Kolat, öğrencileri yaptıkları başarılı çalışmalarından dolayı tek tek tebrik etti. Programda konuşan Vali Ali Kolat, üstün ve başarılı çocukların bir araya geldiği Bilim Sanat Merkezi?nin önemli bireyler yetiştireceğini söyledi. 
ÇAĞDAŞ TOPLUMLARIN VAZGEÇİLMEZİ 
Kolat konuşmasının devamında ?Hepinizin bildiği üzere eğitim-öğretim çağdaş toplumların vazgeçilmezleri arasında yer alan ve son derece önem verilen bir sistemdir. Çocukların küçük yaştan itibaren eğitilmesi, onlara bazı bilgi ve becerilerin kazandırılması; kendisinde mevcut olan ve doğuştan edindiği yeteneklerin ortaya çıkartılması toplumların geleceği için önemlidir. Çocuklarımıza öz güvenlerinin kazandırılması, uygulanan bazı eğitim teknikleriyle kendi gücünü, kendi varlığını hissetmesi; bunu da projelerle, yazıyla, resimle, müzikle veya sporla ifade etmesi doğru bir yaklaşımdır.
Bireysel yeteneklerin ortaya çıkartılması, çocuklarımızdaki farklılıkların görülmesine ve değerlendirilmesine neden olacaktır.? dedi. 
ÜSTÜN VE ÖZEL YETENEKLİ ÇOCUKLAR 
Bilim Sanat Merkezi Müdürü Bekir Demirdöğen, okulları ile ilgili yaptığı açıklamada, ?Bilim ve Sanat Merkezi, okul öncesi, ilköğretim ve orta öğretim kurumlarına devam eden üstün veya özel yetenekli öğrencilerin örgün eğitim kurumlarındaki eğitimlerini aksatmayacak şekilde bireysel yeteneklerinin bilincinde olmalarını ve kapasitelerini geliştirerek en üst düzeyde kullanmalarını sağlamak amacıyla açılmış olan bağımsız özel eğitim kurumudur." Bu kurumlarda verilen eğitim öğrenciye Milli Eğitim müfredatına paralel olarak ek imkânlar sunmaktadır.Kapatılan İl eğitim hizmetleri binasında Kırıkkale bilim ve sanat Merkezi olarak 2006 yılında açılmıştır. 2007 yılında da valilik onayı ile adı Kırıkkale İl Özel İdaresi bilim ve Sanat merkezi olarak değişmiştir.?
171 ÖĞRENCİ VAR 
?Bilim sanat Merkezinde 171 kayıtlı öğrenci bulunmaktadır. İlkokul 2 sınıftan lise son sınıfa kadar dağılım göstermektedir Her yıl öğrenci seçimlerinden 15-20 arası öğrenci çıkmaktadır. 10 derslik, 3 laboratuar
3 idari oda bulunmaktadır. Proje tabanlı eğitim anlayışıyla Bilim ve Sanat Merkezi Öğrencileri, öğretmenleri danışmanlığında çalışmalar yaparlar. Tüm meslek alanlarını tanıma fırsatı sunulan öğrencilerimize problemleri fark etme ve çözüm önerileri sunabilme fırsatı verilir. Ulusal ve uluslar arası tüm bilişim, eğitim aktiviteleri takip edilerek öğrencilerimizin kendi istekleri doğrultusunda katılımlarına olanak sağlanır.? dedi.


1

Tüm okullarımız kütüphaneli oldu

2

Zor ama kutsal Bir görevimiz var

3

Özel Yetenekler BİLSEM’DE buluştu

4

Sorumluluğumuzun bilincindeyiz

5

Kırıkkale MEM ödüle doymuyor

6

45 okulumuzda kütüphane yokmuş

7

Belediye’den eğitime Rehberlik hizmeti