KÜ öğrencilerinin yüzde ? (?) Ankaralı

KÜ öğrencilerinin yüzde ? (?) Ankaralı

Kırıkkale Üniversitesi (KÜ) Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız, üniversitede eğitim gören öğrencilerin yüzde 47`sinin Ankaralı olduğunu söyledi.

KIRIKKALE?DE KALSINLAR

Prof. Dr. Yıldız, yaptığı açıklamada, 2012-2013 öğretim yılının 17 Eylül tarihinde başladığını belirterek, bu öğretim yılına önceki yıllardan farklı olarak 11 yeni programla eğitim yılına başladıklarını ve bu programlardan 2`sinin sadece ek yerleştirmeyle öğrenci alacağını kaydetti. KÜ?nün 20 yaşında genç bir üniversite olduğunu ifade eden Prof. Dr. Yıldız, şöyle konuştu: "Kırıkkale Üniversitesi, Ankara`ya en yakın üniversitedir. Geçen yılki istatistiklere göre öğrencilerin yüzde 47`si Ankaralı. Bu dönem daha fazla görünüyor. Ankara`dan talep gördüğümüz içinde puanlarımız daha yüksek. Ailelerde bu durumdan memnun. Bizim öğrencilere tavsiyemiz yakında olsa bile gidip gelmek yerine Kırıkkale`de kalmaları.?

DEVLET ÜNİVERSİTESİ

?Üniversite hayatı öğrencilerin kendilerini daha rahat, özgür, bağımsız hissettikleri bir yerdir. Bu yönüyle ailenin bu noktadan sonra kontrolü azalmış oluyor. Üniversitemizin öğretim üyesi yönünden de çok büyük sıkıntısı yok. Yine Ankara`ya yakın olduğu için burada görev yapmak isteyen birçok öğretim görevlisi var. Bazen bu talepleri geri çevirmek zorunda kalabiliyoruz. Biliyorsunuz artık Türkiye`nin her yerinde üniversite var ve bunların çoğu devlet üniversitesi. Bu üniversitelerin çoğunda da öğretim görevlisi sıkıntısı var."

GÜZEL BİR AÇILIŞ

Prof. Dr. Yıldız, KÜ`nün kampüsünün alt yapısının öğrencilerin ihtiyaçlarını karşıladığını ancak eğitim binalarında eksiklik oluğunu, bu konuda da çalışmaların devam ettiğini belirterek, şunları söyledi: "2 Ekim Salı günü düzenlenecek Akademik Yıl açılış törenine Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer katılacak. Eski Merkez Bankası Başkanlarından Durmuş Yılmaz da `enflasyon ve enflasyon hedeflemesi` konulu açılış dersi sunacak. İnşallah güzel bir açılış yapacağız. Kamuoyuna duyurmak açısından da böyle bir törene ihtiyacımız var.?

GÖRMEK İSTİYORUZ

?Üniversitelerin toplumla bütünleşmesi, toplumun üniversiteleri daha çok hissetmesi, üniversitenin topluma öncülük etmesi, toplumun birçok özelliğinin üniversite tarafından bilinmesi ve bundan da üniversitenin istifade etmesi önem arz ediyor. Bu tür program ve törenleri de önemsiyoruz. Dönem içinde de etkinliler yapmak istiyoruz. Biz bu etkinliklere Kırıkkale halkını da çağırmak, onları da burada görmek istiyoruz. Bir program yapıyorsanız bundan ne kadar çok kişi istifade ediyorsa, o program o kadar çok faydaya dönüşüyor demektir." Yıldız, bu sene pedagojik formasyona KÜ veya başka üniversite mezunu 200 öğrenci alacaklarını bildirdi.



1

Tüm okullarımız kütüphaneli oldu

2

Zor ama kutsal Bir görevimiz var

3

Özel Yetenekler BİLSEM’DE buluştu

4

Sorumluluğumuzun bilincindeyiz

5

Kırıkkale MEM ödüle doymuyor

6

45 okulumuzda kütüphane yokmuş

7

Belediye’den eğitime Rehberlik hizmeti