Korkutan yangın!

Korkutan yangın!

İTFAİYELERİN MERDİVENİ YETİŞMEYİNCE 11 KATLI BİNANIN ÇATISI BÜYÜK ORANDA YANDI

İTFAİYELERİN MERDİVENİ YETİŞMEYİNCE 11 KATLI BİNANIN ÇATISI BÜYÜK ORANDA YANDI

Korkutan yangın!

Polis Meslek Yüksek Okulu Karşısında inşaat halindeki bir binanın çatısında yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen yangına müdahale etmek için gelen Yahşihan Belediyesi itfaiyesi yetersiz kaldı. Diğer ekiplerinde merdiveni yetişmeyince 11 katlı binanın çatısı büyük oranda yandı. Yangın güçlükle kontrol altına alınırken çevrede paniğe neden oldu. Belediye Başkanı Mehmet Saygılı bizzat alana giderek çalışmaları yerinde takip etti.

YAHŞİHAN BELEDİYE İTFAİYESİ YETERSİZ KALDI

Kırıkkale PMYO karşısındaki inşaat halindeki bir binanın çatısında yangın çıktı belirlenmeyen bir neden ile çıkan yangına müdahale etmeye çalışan Yahşihan Belediyesi itfaiyesi yetersiz kaldı. Bu arada haber verilmesi üzerine olay yerine gelen Kırıkkale Belediyesi itfaiye ekipleri de yangına müdahale etti. Toplam 10 araç 30 personelle yangına müdahale edildi. Ayrıca MKE ve TÜPRAŞ´a itfaiyeler de ekipleriyle birlikte Belediye itfaiyesine destek verdi.

SAYGILI ÇALIŞMALARI TAKİP ETTİ

Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, olay yerine gelerek yetkililerden bilgi aldı. Yahşihan itfaiyesine takviye amaçlı gelen itfaiye ekiplerimi yangına profesyonel bir şekilde müdahale ederek yangını kontrol altına almaya çalıştı. Yangın esnasında Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, İtfaiye ekipleri tarafından yapılan çalışmaları başından sonuna kadar takip ederek, talimatlar verdi. Belediye Başkanı Saygılı, yangın sonrasında vatandaşlara geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

YANGININ ÇIKIŞ SEBEBİ ARAŞTIRILIYOR

İtfaiye ekipleri yangını kontrol altına aldıktan sonra, yangının çıkış sebebini araştırıyor. Yenişehir´de çıkan yangında Valimiz Sayın Mehmet İlker Haktankaçmaz, Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Saygılı, AK Parti İl Başkanı Mürsel Akçay´ da çalışmaları yerinde inceledi.

ÇOK KATLI BİNALAR HIZLA ÇOĞALIYOR

Yahşihan bölgesinde son zamanlarda çok katlı binaların sayısı artmaya başladı. Çok katlı binalara ruhsat verilirken, bu binalarda meydana gelebilecek herhangi bir yangın veya doğal afetlerde müdahale edecek makine ve ekipmanların bulunmayışı çelişki yaratıyor.

İTFAİYE ÇOK KATLI BİNALAR İÇİN YETERSİZ

Dün Kırıkkale Polis MYO´nun karşısında bulunan bir binanın çatı katında meydana gelen yangına Yahşihan Belediyesi itfaiye ekipleri müdahalede yetersiz kaldı. Yangının çıkmasının ardından binada çalışma yapan işçiler binayı boşalttı. Yahşihan sınırları içerisinde bulunan binadaki yangına ilk müdahaleyi Yahşihan Belediyesi ekipleri yaptı ancak, ekipler müdahalede yetersiz kaldı. Bu durum akıllara 17-20 katlı binalara ruhsat veren Belediye olası bir yangın veya benzeri felaket karşısında ne yapacak?

HABER MERKEZİ



Anahtar Kelimeler: Korkutan yangın