Köksal, ?O maddeler asla değişmez?

Köksal, ?O maddeler asla değişmez?

AK Parti Kırıkkale Milletvekili ve TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Oğuz Kağan Köksal, Anayasa`nın ilk üç maddesinin değişmeyeceğini söyledi. TV8`de Erkan Tan`ın konuğu olan AK Parti Kırıkkale Milletvekili ve TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Oğuz

KAFİYE OLSUN DİYE DEĞİL
TV8`de Erkan Tan`ın konuğu olan AK Parti Kırıkkale Milletvekili ve TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Oğuz Kağan Köksal, önemli açıklamalarda bulundu. Köksal ?Kafiye olsun diye bu tarih ve yaş belirlenmedi. Türkiye`nin terörle mücadelesini zafiyete uğratmayacak şekilde hesap yapılarak 30 yaş bulundu. Oturuldu bir çalışma yapıldı. Laf olsun diye ?30` tespit edilmemiştir. Terörle mücadelede Türkiye asla taviz vermez, bu ülkenin terörle mücadeleye her türlü imkânı vardır? dedi.
 
DEVLETİN GÜVENLİK GÜÇLERİ VARDIR
BDP`lilerin ?KCK operasyonlarını Erdoğan düzenliyor? şeklindeki tepkisiyle ilgilide Köksal, şunları söyledi: ?Bir devletin Başbakan`ı böyle işlerle uğraşmaz. Devletin güvenlik güçleri vardır. Önce KCK nedir? Şehirleri kana bulamaya çalışan, toplumsal hareketleri organize eden illegal bir kuruluştur. Tabii ki bunun operasyonu yapılacaktır. Devlet içinde devlet olmaya çalışmaktadır. KCK operasyonları hukuk kuralları içinde devam etmektedir. Devletin asli görevidir müdahale etmek. KCK, Türkiye`de PKK terör örgütünün bir üst çatısıdır. Bu işler Başbakan`ın nezaretinde değil Cumhuriyet savcılarının nezaretinde yapılır. Aynı zamanda bu durum yargıya atılan bir iftiradır.?
 
HİÇBİR ÜLKE KOMŞULARI İLE SAVAŞ YAPMAZ
AK partili Köksal, Suriye ile gerilim konusunda da ?Hiçbir ülke komşuları ile savaş yapmaz. AK Parti olarak komşularımız ile sıfır problem dedik. Türkiye?nin Suriye için sarf ettiği gayreti ben biliyorum. Suriye bir türlü demokratikleşme anlayışına yaklaşamadı. Vatandaşına zulüm yapıyorsa siz komşu olarak seyirci kalamazsınız. Bir takım tepkiler veririsiniz. Oradaki huzur ve huzursuzluk tabii ki Türkiye`yi ala kadar eder? değerlendirmesinde bulundu.
 
BÜYÜK BİR DEVLETİZ
AK Partili Köksal`a canlı yayında, Türkiye`nin ABD`nin taşeronluğunu yaptığı iddiası da soruldu. Köksal şu cevabı verdi: ?Biz büyük bir devletiz. Kimsenin taşeronluğunu yapmayız. Artık şu ezik zihniyetten kurtulun kardeşim. Türkiye`nin dünyadaki alacağı kararlarda ?Türkiye ne der?` diyecekleri noktaya geldik bu böyle bilinsin.?dedi
 
İLK 3 MADDE DEĞİŞMEZ
Köksal`ın yeni anayasa ile ilgili açıklamaları da dikkat çekti. AK Partili vekil şöyle konuştu: ?Hiçbir zaman Anayasa`nın ilk 3 maddesi ile ilgili bir şey gündeme gelmedi. Daha anayasada şu değişecek diye bir şey yok zaten. Her partiden eşit miktarda alınan üyeler ile komisyon çalışmaya başladı. Hele bir maddeler gelsin ortaya bakalım, ona göre tartışalım. Ama şunu da söyleyeyim; AK Parti bu ülkenin harcıdır, Türkiye`nin geleceğinin teminatıdır. Kimse endişe etmesin o maddeler değişmez.?


Anahtar Kelimeler: 0