Köksal: ?Çağa uyumlu yasalar çıkarıyoruz?

Köksal: ?Çağa uyumlu yasalar çıkarıyoruz?

Milli Savunma Komisyonu Başkanı AK Parti Milletvekili Oğuz Kaan Köksal, Türkiye`deki adalet sistemine yönelik son yıllarda çağa uygun önemli yasal düzenlemelerin gerçekleştirildiğini bildirdi. Köksal, avukatlık mesleğinin adaletin tecellisinde önemli rolü

BAĞIMSIZ VE TARAFSIZ YARGI SİSTEMİ

Milli Savunma Komisyonu Başkanı AK Parti Milletvekili Oğuz Kaan Köksal, Avukatlar Günü nedeniyle Baro Başkanı Ayhan Yılmaz?ı makamında ziyaret etti. Avukatların saygın bir görev üstlendiğini belirten Köksal, hukukun üstünlüğünün her kesim tarafından kabul edilmesi gerektiğini söyledi. Köksal konuşmasının devamında, ?Yargının kurucu unsuru olan Avukatlar yargı erki içinde bağımsız savunmayı temsil etmektedir. Avukatlar hak arama özgürlüğünün kullanılmasında ve korunmasında hukuki yardımda bulunan, bu amaçla bireyin yanında yer alan, hak arama mesleğinin onurlu temsilcileridir. Adli bir yargılama bağımsız ve tarafsız Hakimlerin varlığı kadar bağımsız Avukatların varlığını da gerektirir. Savunma olmadan gerçekleştirilen yargılama adli bir yargılama olamaz? dedi.

FİZİKİ MEKANLARIMIZ YETERLİ

Avukatların, görevlerini yaparken hakkın ortaya çıkarılması adına çok önemli bir kamu hizmetini yerine getirdiğini ifade eden Köksal şunları kaydetti, ?Ülkemiz adalet sistemine yönelik son yıllarda çağımıza uygun çok önemli yasal düzenlemeler gerçekleştirdik. Vatandaşlarımızın adalet hizmetlerine erişiminin kolaylaştırılması, fiziki mekanların daha uygun hale getirilmesi, hukukun üstünlüğü ilkesinin tam anlamıyla hayata geçirilmesine çalışıldı. Adliyelerimiz ilk kez daktilolardan kurtuldu, bilgisayarlarla ve internetle tanıştı. Ulusal Yargı Ağı Bilişim Sistemi sistemiyle avukatlarımızın bürolarından adliye hizmetlerine ulaşabilir hale gelmesi için önemli adımlar atıldı. Ülkemizin gelişme ve kalkınması daha fazla demokrasi ve daha fazla adaletle olacaktır. Yargı sistemimizin en önemli unsurlarından olan ve adaletin tecellisi için kutsal bir mesleği yerine getiren avukatlarımızın 5 Nisan Avukatlar Gününü kutluyorum? diye konuştu.

SAYGIN MESLEK ÜSTLENİYORUZ

Baro Başkanı Ayhan Yılmaz avukatlık mesleğinin saygın bir meslek olduğunu belirtti. Avukatların yargının bağımsızlığına ve eşitliğine her daim kanaat ettiğini belirten Yılmaz, Avukatlar Günü?nde önemli çalışmalar yapacaklarını bildirdi. Yılmaz, avukatların Atatürk devrim ve ilkelerinin, demokrasinin, insan haklarının, hukuk devletinin yılmaz savunucusu olduğunu belirterek, ?Avukatlar, demokratik rejimin en temel unsuru olan hukukun en yılmaz savunucularıdır. Avukatlığı bir meslek ve geçim kaynağının ötesine taşıyarak yaşamları boyunca milletin ve vatandaşlarımızın savunma hakkını temsil ederek temel hak ve özgürlüklerin takipçisi olan, demokratik ve çağdaş yönetimlerin gelişmesine büyük katkılar sunan avukatlarımız ile mesleğin güçlendirilmesi, çalışma şartlarının iyileştirilmesi gerekmektedir? dedi.

Anahtar Kelimeler: 0