KMTAL´de İş Sağlığı ve Güvenliği Birinci Öncelik

KMTAL´de İş Sağlığı ve Güvenliği Birinci Öncelik

AMAÇ: AZAMİ VERİMLİLİK...

KMTAL´de İş Sağlığı ve Güvenliği Birinci Öncelik

İş başında uygulamalı eğitimin, eğitim öğretim sürecinde önemli bir bölümü kapsadığı Kırıkkale Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde (KMTAL), İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) Seminerleri devam ediyor. 

KURSLAR, 11. SINIF ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK

11. Sınıf öğrencilerine yönelik, İSG Uzmanı İlker Tarlabölen tarafından verilen seminerin bu bölümünde stajyerlerin İSG eğitimi üzerinde duruldu. ?Stajyerler için Temel İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi? başlığıyla gerçekleştirilen eğitimlerde 6331 sayılı kanun ve ?Çalışanların İş Sağlığı Ve Güvenliği Eğitimlerinin Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik? programına alınan tüm konular hakkında eğitimler veriliyor.

AZAMİ VERİMLİLİK AMAÇLANIYOR

Kırıkkale Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür Yardımcılarından Abdullah Dinç´in koordinasyonunda sürdürülen eğitimlerin amacının, İş Sağlığı ve Güvenliği konusunda stajyerlerin bilgilendirilmesi ve güvenlik kültürünün oluşturulması olduğunu kaydeden İSG Uzmanı İlker Tarlabölen, çalışmaların azami verimlilikte olması için görsel sunumlarla destekledikleri eğitimlere katılımın üst seviyede olduğunu belirtti.

GENEL KONULAR VE GENEL SAĞLIK BİLGİSİ

Eğitimlerde Çalışma mevzuatıyla ilgili bilgiler, Çalışanların yasal hak ve sorumlulukları, İşyeri temizliği ve düzeni, İş kazası ve meslek hastalığından doğan hukuki sonuçlar gibi Genel Konularla eğeteme başlandığını belirten Tarlabölen, Meslek hastalıklarının sebepleri, Hastalıktan korunma prensipleri ve korunma tekniklerinin uygulanması, Biyolojik ve psikososyal risk etmenleri ve İlkyardım gibi sağlığa dair konuların da ele alındığını ifade etti.

TEKNİK KONULAR AYRINTILANDIRILIYOR

Tarlabölen, Kimyasal, fiziksel ve ergonomik risk etmenleri, Elle kaldırma ve taşıma, Parlama, patlama, yangın ve yangından korunma, İş ekipmanlarının güvenli kullanımı, Ekranlı araçlarla çalışma, Elektrik, tehlikeleri, riskleri ve önlemleri, İş kazalarının sebepleri ve korunma prensipleri ile tekniklerinin uygulanması, Güvenlik ve sağlık işaretleri, Kişisel koruyucu donanım kullanımı, İş sağlığı ve güvenliği genel kuralları ve güvenlik kültürü, Tahliye ve kurtarma gibi teknik konuların da olabildiğince ayrıntılı olarak anlatıldığını kaydetti.