Kitap, aydınlığa açılan penceredir

Kitap, aydınlığa açılan penceredir

KIRIKKALE, MEYDANDA OKUDU

Kitap, aydınlığa açılan penceredir

51'inci Kütüphane Haftası dolayısıyla Cumhuriyet Meydanında kitap okuma etkinliği yapıldı. Öğrencilerin katılımı ile gerçekleşen etkinlikte Vali Kolat, okumanın önemini anlattı.

KOLAT TAVSİYELERDE BULUNDU 

81 ilde aynı anda yapılan 51'inci Kütüphane Haftası dolayısıyla Okuma etkinliğine öğrencilerin katılımı yoğun olurken, okuma etkinliğine Vali Ali Kolat, İl Kültür ve Turim Müdürü Yahya Kemal Er, Kütüphane Müdürü Zeliha Atay, birim müdürleri ve vatandaşlar katıldı. Okuma etkinliğinde Vali Kolat başta olmak üzere tüm katılımcılar yarım saat boyunca Cumhuriyet Meydanında oturarak kitap okudu. Kitap okuma etkinliğine başlamadan önce Vali Kolat öğrencilerle kitaplar hakkında konuştu ve öğrencilere kitap tavsiyelerinde bulunurken, etkinlik sonrası Vali Kolat öğrencilerin kitaplarını imzaladı. Öğrenciler ile yakından ilgilenen Vali Kolat, ön sözünü kendisinin yazdığı Çanakkale Savaşları ile ilgili kitabı okudu.

KİTAPLAR GELECEĞİMİZE MİRASIMIZDIR

Kitap Okuma etkinliğinden sonra öğrenciler ile hatıra fotoğrafı çektiren Vali Kolat, Bugün kütüphanecilik haftası dolayısıyla bir etkinlik daha gerçekleştiriyoruz buda topluca kitap okuma vatandaşlarımız memurlarımız STK'larımızla kitap okuduk. Kitap okumanın önemini vurgulamak için böyle bir etkinlik düzenledik etkinliğe katılanlara teşekkür ediyorum kitap okumak iyi bir dost kazanmaktır her zaman okuyorlar ve okumaya meraklılar kitaplar bizim geleceğimiz mirasımızdır kim kitapla haşır neşir oluyorsa geleceği o kadar parlaktır etkinliklerimiz hafta içerisinde devam edecek” şeklinde konuştu.

DÖNÜŞÜME ZEMİN HAZIRLANIYOR

Kitap okumanın öneminden bahseden Kütüphane Müdürü Atay ise, Bildiğiniz üzere, bilgi ve iletişim teknolojilerindeki yenilikler, ekonomik ve sosyal yaşamın her alanını ve toplumun tüm kesimlerini çeşitli yönlerden etkisi altına almakta; kamu yönetimi yaklaşımlarını, iş dünyasını ve bireylerin yaşamlarını derinden etkilemekte, bir başka ifadeyle toplumsal bir dönüşüme neden olmaktadır.21. Yüzyıla şimdiden damgasını vuran bu teknolojiler, yeni bir toplumsal dönüşüme yani bilgi toplumuna dönüşüme zemin hazırlamaktadır” dedi. Atay ayrıca il kütüphanesinde 2012 yılında 68 bin kitabın ödünç verildiğini, kütüphaneye ise kayıtlı 166 bin okuyucunun bulunduğu belirtti.



1

HEMŞEHRİMİZDEN, TÜRK TARİHİNE ÖNEMLİ HİZMET

2

Ahilik Haftası “sessizce” kutlanıyor

3

Yahşihan Belediyesinden örnek “Türkçe” kararı

4

Kırıkkale’yi “görmeye değer”

5

Zaferin 949. yılında Kırıkkale de yerini aldı

6

Tarihi eser kaçakçılarına aman yok!

7

Çaşnigir yeniden ziyarete açıldı