Tarih: 08.12.2016 07:52

Kişisel bir bütçe en iyi nasıl yönetilir?

Facebook Twitter Linked-in

Kişisel bir bütçe en iyi nasıl yönetilir?

Gönüllü eğitmenler tarafından verilen ?Paramı Yönetebiliyorum? finansal okuryazarlık eğitimi Kırıkkale´de gerçekleşti. Bütçem, harcamalarım, birikimim ve borçlarım gibi kişisel bütçe yönetimine ilişkin konuların pek çok farklı örnekle aktarıldığı eğitime 159 kişi katıldı.

AMAÇ FİNANSAL BİLİNÇ OLUŞTURMAK  

Türkiye´de finansal bilinç oluşturulması için ilk kez kamu, özel sektör ve sivil toplum ortaklığında gerçekleştirilen ?Paramı Yönetebiliyorum? Projesi´nin eğitimleri Türkiye´nin 81 farklı şehrinde sürüyor. Proje kapsamında Yenimahalle Mesleki ve Teknik Anadolu lisesinde gönüllü akran eğiticiler tarafından verilen eğitim tamamlandı. Kırıkkale´de tamamlanan eğitime 159 kişi katılım gösterdi.

EĞİTİMLERE KIRIKKALE´DEN 159 KİŞİ KATILDI

?Paramı Yönetebiliyorum?, Visa Europe ve Türkiye´deki üye bankalarının destekleriyle, T.C. Kalkınma Bakanlığı, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Habitat Derneği ortaklığında 2009 yılında hayata geçirildi. Proje ile uzun vadede; gençler arasında finansal bilincin geliştirilmesi, gençlerin kendi bütçelerini yapabilmeleri ve finansal ürünleri doğru kullanabilmeleri hedefleniyor. Bu hedef doğrultusunda bu güne kadar Türkiye´nin 81 ilinden, 100.000´in üzerinde 15-30 yaş arasındaki gence akran eğitim modeliyle 1.000 gönüllü eğitmen tarafından eğitimler verildi. Gerçekleştirilen ücretsiz eğitimlerde; gelir gider dengesi, bütçe yapma, tasarruf ve para biriktirme, yatırım yapma ve borçlanma gibi konuları katılımcılara aktarılıyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —