Tarih: 07.03.2011 10:40

KIRIKKALE?NİN SUYUNU TEMİZLEMEYE TALİBİZ

Facebook Twitter Linked-in

SUYUN İNSAN HAYATINDA ÖNEMİ NEDİR?

Tamamen doğal filtrasyon sistemleri kullanılarak üretilen Aqualine Su Arıtma Cihazlarının Kırıkkale Bayiliğini yapan Efendi Su Arıtma Sistemleri yetkilileri, Kırıkkale?de içme suyu sorununu çözeceklerini bildirdiler. ?3 ayrı doğal filtre ve NASA tarafından, uzay mekiklerindeki suları arıtmak için kullanılan Membran aracılığıyla arıtılan su, faydalı bakterileri zarar görmeden musluğunuzdan akacak? diyen işletme müdürü İhsan Eroğlu, suyun insan hayatı için ne kadar önemli olduğunu şu sözleriyle anlattı: ?Su gerçekten hayattır. Bedenimizin % 70`i sudan oluşur. Su yaşamımızın sürdürülmesi için temel besinlerdendir. Bedenimizin ısı dengesi, hücre içi yaşamın devamı, besinlerin yakılması, sindirilmesi suya bağlıdır. Suyun az alınması halinde ciddi sağlık sorunlarına kapı açılmış olur.

 

VÜCUDUMUZDAN GÜNLÜK NE KADAR SU EKSİLİYOR?

Su az tüketildiğinde bedenimizdeki yağ oranı yükselir, böbrekler yeterli su alamayınca karaciğerin görevi ağırlaşır ve böbreği ikame etmeye çalışır. Yağ deposunu enerjiye çevirmesi gereken karaciğer işini aksatır ve yağların eritilmesi yavaşlar. Su aynı zamanda bedenimizdeki toksinlerin temizlenmesinde de etkilidir. Soğuk içildiğinde kana daha hızlı karışır. Bir yetişkin günde yaklaşık 10 bardak su kaybeder. Bu sebeple kaybedilen suyun yerine yenisinin konulması gerekir. Her ne kadar diğer içeceklerden de su ihtiyacımızı karşıladığımızı düşünsek de kahve, çay ya da kolalı içecekler aslında idrar söktürücüdür ve bedenimizin ihtiyacı olan suyu kaybetmemize sebep olurlar. Su yaşamımızda vazgeçilmez olmasına karşın temel problem, su içme kültürünü geliştiremeyişimizdedir. Hem kendimiz hem de çocuklarımız için su içme kültürünü kazanmalıyız. İşte ya da evde mutlaka suyu yakınlarımızda tutmalıyız. Hatta su içmeyi kendimize hatırlatmalıyız. Günlük içeceklerden su almak yerine suyu olduğu gibi karışımsız içmeliyiz.?

 

DAMACANALAR SAĞLIKSIZ

İçme suyu problemini çözdüğümüz damacanaların da sağlığa zararlı birçok özelliği olduğunu söyleyen Eroğlu: ?Ülkemizde de son yıllarda kişi başına kullanım oranı artan damacanadaki suyun hava ya da güneşe maruz kalmasının, kişiyi ölümle sonuçlanan hastalıklara kadar götürebilen mikroorganizmaların üremesine neden olduğu belirtildi. Şişe sularının, bulundukları ortam ve temizlik kurallarına uyulmadığı takdirde hepatit yapan virüsler dahil tüberküloz, ishal ve daha birçok enfeksiyon hastalığının oluşumuna zemin hazırlamaktadır. Peki, bu mavi damacanalarda satılan sular ne kadar sağlıklı? ABD?de Kurulu Tarım ve Ticaret Politikası Enstitüsünün bir yayınına göre; önce elinize boş bir mavi damacana alın. Dibine bakın. Bir üçken içinde 7 sayısını göreceksiniz. Bütün plastik kaplarda böyle bir üçken içinde birden yediye kadar sayılar var.  Rehbere göre 3, 6 ve 7 sayıları bulunan plastikler içinde gıda ve içecekler bulunmamalı. Diğerleri yani 1, 2, 4 ve 5 ise olabilir. Ancak bu onların da tamamen zararsız olduğu anlamına gelmiyor. Ege Üniversitesinde bir öğrenci kafeteryasından çay aldım. Yumuşak beyaz plastik bardağın altında 3 yazıyordu. Yani zararlı. Bu üç numaralının diğer birçok zararları yanında karaciğerde kanser yaptığı yönünde güçlü şüpheler var. Rehbere göre 7 numaralı plastiklerde bulunan BPA maddesi insan hormonu olan östrojeni taklit ediyor. Yapılan araştırmalar BPA?nın prostat kanser hücrelerini uyardığı, fare ve insanlardaki erken aşamadaki meme kanserine benzeyen meme dokusu değişiklikleri oluşturduğunu kaydetmektedir? dedi. Kırıkkale suyunun temizliğini test eden elektroliz deneyinde ölen mikropların oluşturduğu yeşil köpüklü tabakaya da dikkat çeken Eroğlu, ?Bu suyu mu içeceğiz?? dedi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —