Kırıkkale’de okullar eğitime hazır

Kırıkkale’de okullar eğitime hazır

Türkiye genelinde olduğu gibi Kırıkkale’de de önümüzdeki hafta 6 Eylül Pazartesi günü itibariyle pandemi nedeniyle uzun zamandır kapalı olan okullar yeniden öğrencilere kapılarını açacak.

Türkiye genelinde olduğu gibi Kırıkkale’de de önümüzdeki hafta 6 Eylül Pazartesi günü itibariyle pandemi nedeniyle uzun zamandır kapalı olan okullar yeniden öğrencilere kapılarını açacak.

DENETİM VE İNCELEMELER YAPILDI

İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi, eğitim öğretimin yüz yüze başlamasına sayılı günler kala okulları ziyaret ederek incelemelerde bulunduklarını ve okulların yüz yüze eğitim için hazır hale getirildiğini söyledi. Tüfekçi, Milli Eğitim Bakanlığı talimatları doğrultusunda okulların eğitim öğretime başlamadan önce yapılması gerekenlerin yerinde olup olmadığına yönelik sahada detaylı bir şekilde denetim ve incelemelerde bulunduklarını belirtti.

KAPSAMLI BİR ÇALIŞMA BAŞLATILDI

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in 6 Eylül tarihi itibariyle eğitim öğretimin tam zamanlı ve yüz yüze şeklinde başlayacağı açıklamasının ardından yurt genelinde olduğu gibi kentteki okullara yönelik de kapsamlı bir çalışma başlatıldı. Okullardaki çevre düzenlemesinden, eğitim öğretim materyallerine, salgına yönelik hijyen ve temizlikten ders kitaplarının teminine ve diğer tüm mekanlara dair eksikliklerin giderilmesiyle ilgili çalışmalarda sona gelinmiş durumda.

DEZENFEKTE ÇALIŞMALARI YAPILIYOR

Milli Eğitim Müdürü Tüfekçi, kent genelinde tüm seviyelerdeki okullara farklı zamanlarda ziyaretler yapılarak okul ve kurum yöneticileriyle bir araya gelerek okul binalarında, dersliklerde, kantin, pansiyon, mutfak, yatakhane, atölyeler, laboratuvarlar, kütüphane ve sosyal alanlar ile okul bahçeleri ve diğer mekanlarda incelemelerde bulundu. Tüfekçi, okul ziyaretlerinin ardından yaptığı açıklamada, kontrol edilen tüm yerlerin ilgili mevzuatlara yönelik eğitim öğretimin başlayacağı gün için  hazır hale getirilmesi gerektiği hususunun önemine değindi.

5 GÜN YÜZ YÜZE EĞİTİME BAŞLIYORUZ

Okul ziyaretlerinde yönetici ve diğer çalışanlarla çeşitli istişarelerde bulunduklarını belirten Tüfekçi, "2021-2022 eğitim ve öğretim yılını, tüm kademe ve tüm sınıf seviyelerinde 6 Eylül Pazartesi günü gerekli tedbirler doğrultusunda haftada 5 gün yüz yüze eğitime başlıyoruz. Okullarımızda görev yapan arkadaşlarımız öğrencilerin ve öğretmenlerin daha sağlıklı ortamlarda görev yapabilmeleri için büyük gayret gösterdiler. Kendilerini bu özverili çalışmalarından dolayı tebrik ediyorum." dedi.



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız