Kırıkkale Belediyesi, Kırım Vakfı Kırıkkale Temsilciliği ile Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği`nin düzenlediği programda, Kırıkkaleliler Kırım danslarıyla coşkulu bir gece yaşadı.
Kırım Devlet Halk Dansları Topluluğu`nun sergilediği birbirinden güzel gösterilere misafirler, alkışlarla karşılık verdi. Kültür Merkezi`nde düzenlenen programda Kırım Halk Dansları Folklor Topluluğu, yörelerine ait kına gecesi sergiledi. Kırım Devlet sanatçıları Server Kakura, Dilaver Osman, Kırım Ansambli, Asiye Sale, Mustafa Rıza Yusuf türküleriyle geceye renk kattı. Kırım ekibi programın sonunda ayakta alkışlandı.
Programa katkılarından dolayı Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz`a, Ticaret Borsası Başkanı Harun Sümer`e, Kırım Derneği Kırıkkale Şube Başkanı Numan Yüksel`e ve Recep İçin`e Kırım heyeti tarafından plaket takdim edildi.
Kırım insanını Kırıkkale`de ağırlamaktan şeref duyduğunu ifade eden Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz, Kırım kültürü ile Kırıkkale kültürünün farklılık bulunmadığını söyledi. Kırıkkale`de çok sayıda Kırım vatandaşının olduğunu belirten Korkmaz, "Zaman zaman bir araya gelerek fikir alışverişinde bulunuyoruz. Bu da bizi mutlu ediyor. İki taraf da birbirini daha yakından tanıyor." dedi.
"Kırım Türkleri denince akıllara zülüm, işkence ve sürgün gelmektedir" diyen Kırıkkale Naciye Saran Lisesi Tarih öğretmeni Ahmet Erdal, Kırım`ın, asırlarca Osmanlı Devleti`nin Kuzey cephesini oluşturduğu gibi Osmanlı Devleti`nin akıncı kolları olduğunu ifade etti. Erdal, "Osmanlı Devleti`nin zayıflaması ile Rusya, emellerine ulaşmak ve Kırım`dan Türk kimliğini yok etmek için her türlü entrikaya başvurmaya başlamıştır. Bir yandan asimilasyon uyguluyor, bir yandan da Kırım halkını Romanya`ya ve Anadolu`ya göçe zorluyordu. Bu çileli yolculukta yaşamını yitiren Kırımlı soydaşlarımıza Allah`tan rahmet diliyorum." diye konuştu.
Programa Kırıkkale Vali Yardımcısı Fethi Yorulmaz, Jandarma Komutanı Albay Ünsal Ağaoğlu, Emniyet Müdürü Kadri Kartal ve çok sayıda vatandaş katıldı.