Kırıkkale Üniversitesi Destek Almaya Hak Kazandı

Kırıkkale Üniversitesi Destek Almaya Hak Kazandı

Kırıkkale Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Yaylı yürütücülüğünde, "Developing A Youth Strategy For A Green Deal" isimli proje, Avrupa Birliği’nin Avrupa Yeşil Mutabakatı çerçevesinde destek almaya hak kazandı.

Günümüz dünyasında yaşanan insani krizlere karşı etkili bir yanıt sağlamak üzere gençleri insani yardım faaliyetlerine teşvik etmeyi ve sosyal sorumluluk bilincini geliştirmeyi amaçlayan KA-154 türündeki AB projesi kapsamında Avrupa Yeşil Mutabakatı'na yönelik teorik ve pratik uygulamaları içeren çeşitli modül faaliyetleri gerçekleştirilecektir. Proje kapsamında TR71 bölgesinde yer alan üniversitelerde öğrenim gören 30 öğrenciye yönelik; çevre, iklim değişikliği ve Avrupa Gençlik Stratejisi gibi konularda non-formal uygulamalar gerçekleştirilerek farkındalık düzeyinin artması beklenmektedir. Bunun yanında AB ülkelerinde iklim değişikliği ve çevre konularında yapılan mevzuat çalışmalarının Türkiye ile karşılaştırmalı olarak incelenmesi sağlanarak Yeşil Mutabakat Gençlik Strateji belgesinin oluşturulması ve çeşitli akademik yayınlar hazırlanması hedef çıktılar arasında yer almaktadır.

Proje ekibi; Doç. Dr. Refik Yaslıkaya, Öğr. Gör. Dr. Gülşen Yaylı, Öğr. Gör. Dr. Erdem Yöntem, Dr. Merve Çelik Gönültaş, Öğr. Gör. Hasan Kaya, Arş. Gör. Gülistan Alpaslan, Arş. Gör. Fatma Duygu Arslan ve Arş. Gör. Meryem Yılmaz’dan oluşuyor.

 

Prof. Dr. Hasan Yaylı başta olmak üzere projenin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür eden Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ersan Aslan, projenin bütün dünyayı ilgilendiren çevre ve iklim değişikliği sorunlarını ele alması ve bir farkındalık oluşturmayı amaçlaması yönüyle çok değerli olduğunu ifade etti. 



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız