Kırıkkale İtfaiyesi’nden Gerçeğini Aratmayan Tatbikat

Kırıkkale İtfaiyesi’nden Gerçeğini Aratmayan Tatbikat

Kırıkkale Belediyesi İtfaiyesi, 25 Eylül – 1 Ekim İtfaiye Haftası’nda kapsamlı bir tatbikat gerçekleşti.

 

İtfaiye ekipleri tatbikatta ev, araba yangınına müdahale ederken, trafik kazası geçiren bir vatandaşı da araçtan çıkardı. Ayrıca canlı insan arama köpeği ‘İglo’ tarafından da kısa bir gösteri yapıldı.  

 BÜYÜK İLGİ  

İtfaiyeciler Haftası dolayısıyla Kırıkkale Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü tarafından kapsamlı bir tatbikat gerçekleştirildi. Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen tatbikata Kırıkkale Belediye Başkanı Ahmet Önal, Belediye Başkan Yardımcıları Ömer Eldemir ve Recep Sefer, Birim Müdürleri, Belediye ve İl Genel Meclis Üyeleri ile çok sayıda davetli katıldı. Kapsamlı gerçekleştirilen tatbikatta itfaiye ekipleri yanan bir eve müdahale ederek alevleri kısa süre içerisinde söndürdü.  

 Göçük Altında Çocuklar Kurtarıldı  

Tatbikatta, göçük altında kalan çocukları arama kurtarma köpeği ‘İglo’ bularak, çocuklar kurtardı. Diğer bir senaryoda ise yola aniden çıkan traktöre otomobil çarptı. Arkadan gelen başka bir otomobil ile traktöre çarpan otomobile çarptı. Kazada iki kişi otomobillerde sıkıştı. İhbar üzerine bölgeye gelen itfaiye ekipleri, araçlarda sıkışan yaralıları sıkıştıkları yerden çıkarttı. Tatbikatta ekipler daha sonra araç yangınına müdahale etti.  

 Selde, Depremde, Yangında Onları Görürsünüz  

Tatbikatta konuşan Kırıkkale Belediye Başkanı Ahmet Önal, “Hepiniz öncelikle hoş geldiniz, sefalar getirdiniz. Hayatımızın en önemli anlarından, en çok ihtiyaç duyduğumuzda en kısa sürede yanımızda hissetmek istediğimizde kafamızı kaldırdığımızda gördüğümüz bir teşkilatımız var. Selde onları görürsünüz. Depremde onları görürsünüz. Yangında onları görürsünüz.  

 Kendi̇ Canlarını Hiçe Sayarlar 

Aradığınızda sizlere ulaşmak için canı pahasına bir çabayla çok kısa bir süre içerisinde onları yanınızda görürüz. Kendi canlarını hiçe sayarlar. Kendi canları asla akıllarına gelmez. Hatta ailelerini bile unuturlar. Onların bir önceliği vardır. Gittikleri yerde ihtiyaç duyan yurtta canlarını korumak. Onları sağ salim bulunduğu ortamda normal hayata döndürmek için elinden gelen tüm çabayı yapan, gösteren insanları görürsünüz.  

 Kahramanların Adi  

İşte bu teşkilatın adı, işte bu kahramanların adı, itfaiye teşkilatıdır. Hepsi çok kıymetlidir, çok değerlidir. Türkiye'nin her yerinde olduğu gibi Kırıkkale Belediyesi İtfaiye Müdürlüğüne sadece Kırıkkale'de değil Türkiye'nin neresinde ihtiyaç duyar bir talimat dahi beklemeden kendini sorumlu hisseder. Deprem bölgesine, yangın bölgesine, canhıraş bir çabayla gider. O anlamda Kırıkkale Belediyesi, itfaiye teşkilatı da üzerine düşen sorumluluğu fazlasıyla yerine getirir.  

 İtfaiyeciler Haftanız Kutlu Olsun 

Bu anlamda hem Belediye’nin İtfaiye ekipleri, hem kamu kurumlarımızın, diğer belediyelerimizin tüm itfaiyelerinin İtfaiye Haftasını kutluyorum. Bize destek oldukları için, vatandaşlarımızın yanında oldukları için, kendi hayatlarını hiçe sayıp, toplum sağlığını, toplumsal hayatı önemsedikleri için hepsine bir kez daha teşekkür ediyor üstün görevlerinde başarılar diliyorum. Bizlere haklarını helal etsinler. Sağ olsunlar, var olsunlar” dedi.  

 



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız