Kırıkkale, AB konusunda bilgilendiriliyor

Kırıkkale, AB konusunda bilgilendiriliyor

Kırıkkale Valiliği Proje Ofisi tarafından Avrupa Birliği Bilgilendirme Günleri çerçevesinde Kırıkkale Lisesi öğrencilerine Avrupa Birliği Konferansı verildi.

120 KİŞİYE KONFERANS VERİLDİ

Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından yürütülen ?İllerimiz AB?ye Hazırlanıyor Projesi? kapsamında Valilik Proje Ofisi tarafından hazırlanan ve AB tarafından desteklenen ?AB Yolunda Kırıkkale? projesi çerçevesinde ?Kırıkkale AB Konusunda Bilgilendiriliyor? konferansı gerçekleştirildi. Konferansta sunum yapan İl Planlama Uzmanı Mustafa Duman, Proje Uzmanları Dursun Açıkgül ve Leyla Erkuş, konferansa katılan yaklaşık 120 kişiye AB katılım sürecinde müktesebatlarla ilgili ayrıntılı bilgi verdi.

 

YARGI VE TEMEL HAKLAR

İl Planlama Uzmanı Mustafa Duman, ?Söz konusu proje kapsamında Kırıkkale kamuoyunun Avrupa Birliğine katılım sürecinde doğru ve sağlıklı bilgilendirilmesine yönelik olarak kamu personeli, eğitim kurumlarındaki öğretmen ve öğrenciler, meslek kuruluşları, sivil toplum kuruluşları, basın kuruluşları ve yerel halk gibi hedef kitlelere ulaşmanın önemli olduğu Valilikçe değerlendirildi. Bu anlamda ilimiz genelinde eğitim kurumlarındaki öğretmen ve öğrenciler, kamu personeli, meslek kuruluşları, sivil toplum kuruluşları ve yerel halk gibi hedef kitlelere yönelik Avrupa Birliği ile ilgili genel bilgilendirme, Birlik programları ve Brüksel merkezli projeler ile Yargı ve Temel Haklar müzakere faslı konulu bir dizi konferans düzenlenecektir.? dedi.

 

 



Anahtar Kelimeler: 0