Tarih: 18.05.2016 17:56

Kırıkkale TEKNOKENT Bölgesel Konumu Bakımından seçilmiş en iyi il

Facebook Twitter Linked-in

Kırıkkale TEKNOKENT Bölgesel Konumu Bakımından seçilmiş en iyi il

Kırıkkale Üniversitesinde TÜBİTAK Bireysel Genç Girişim tanıtım semineri düzenlendi. Kırıkkale´nin TEKNOKENT bölgesi ve konumu bakımından en iyi illerden birisi olduğu bildirildi.

KÜ VE ANKARA ÜNİVERSİTESİNİN İŞBİRLĞİ

Kırıkkale Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi ve Ankara Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi işbirliğiyle düzenlenen seminere konuşmacı olarak Ankara Üniversitesi TEKNOKENT Modül Danışmanı Prof. Dr. Cem Özkan ve Ankara Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi Uzmanı İsmail Atay katıldı.

KIRIKKALE TEKNOKENT BÖLGESİ KONUMU BAKIMINDAN EN İYİ İL

Üniversiteler sadece bilginin üretildiği yerler olmamalı, aynı zamanda bilginin teknolojiye dönüştürüldüğü yerler de olmalıdır diyen Ankara Üniversitesi TEKNOKENT Modül Danışmanı Prof. Dr. Cem Özkan, ?Amerika´da Silikon vadisiyle başlayan ve hızla yaygınlaşan üniversite-sanayi işbirliğiyle bilginin teknolojiye dönüştürüldüğü TEKNOKENT´ler, ülkemizde ancak iki binli yıllara gelindiğinde kurulmaya başlandı. Şuan Ülkemizde 64 civarında TEKNOKENT bölgesi var. Bunlardan 50 tanesi faal durumdadır. Bu topraklarda yeterince bilimsel çalışma yapılmıyor ve yapılan bilimsel çalışmalar da teknolojiye dönüştürülemiyor.  Ancak son yıllarda Devlet bütçesinden Ar-Ge çalışmalarına çok ciddi kaynak aktarılmaya başlandı. Bu kaynaklar yeni buluşlar ve üretim süreçleri geliştirme konusunda çok faydalı olacaktır. Kırıkkale TEKNOKENT Bölgesi konumu, kampüs içinde olması ve sanayiye yakınlığı itibariyle Türkiye´deki en iyi yerlerden birisidir? diye konuştu.

TÜBİTAK 150 BİN LİRA KARŞILIKSIZ DESTEK VERİYOR

Öğrencilerimizin uygulamalı girişimcilik eğitimleriyle özgüven kazanması gerektiğini, bu eğitimlerde aynı zamanda iletişim becerisinin geliştirildiğini söyleyen Ankara Üniversitesi TEKNOKENT Modül Danışmanı Prof. Dr. Cem Özkan, ?TÜBİTAK Bireysel Genç Girişim Programı kapsamında teknoloji tabanlı iş fikri olan lisans mezunlarına ve genç akademisyenlere 150 bin liralık karşılıksız hibe desteği vermektedir. İş fikirlerinin değerlendirilerek iş planlarına dönüştürülmesine yönelik danışmanlık eğitim ve mentorluk hizmetleri için genç girişimcileri Teknoloji Transfer Ofisine bekliyoruz? dedi.

BİGG PROJELERİ

Prof. Dr. Cem Özkan´dan sonra söz alan Ankara Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi Uzmanı İsmail Atay, Bireysel Genç Girişim (BİGG) projeleri uygulamalarıyla ilgili bir sunum yaptı. Devamında öğrencilerin başvuru ve iş süreçleriyle ilgili sorularını cevaplandırdı. Program, seminere katılan öğrencilere sertifikalarının ve çekilişle hediyelerinin verilmesi ve Kırıkkale Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Battal Doğan ve Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Hayri Yaman´ın konuşmacılara plaket vermesiyle sona erdi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —