Kırıkkale Lisesi Son Sınıf Öğrencileri YGS´ye Hazırlanıyor

Kırıkkale Lisesi Son Sınıf Öğrencileri YGS´ye Hazırlanıyor

"DENEME SINAVLARI ÖĞRENCİNİN BOY AYNASIDIR"

Kırıkkale Lisesi Son Sınıf Öğrencileri YGS´ye Hazırlanıyor

Kırıkkale Lisesinde 12. Sınıf öğrencilerine yönelik YGS deneme sınavı devam ediyor. Okul Müdürü Nuri Pehlivanlı´nın gözetim ve denetiminde yapılan sınavların öğrencilerin bilgi, beceri, yeni stratejiler ve zamanı kullanma becerileri kazanmasına yönelik çok önemli bir fırsat olduğu bildirildi.

GERÇEK SINAVIN BİR PROVASI

Konuyla ilgili yapılan açıklamada ?Deneme sınavları, gerçek sınavın bir provasıdır. Bir sporcu asıl karşılaşmaya çıkmadan önce nasıl defalarca antrenman yaparak eksikliklerini tamamlar yeni taktikler kazanırsa, öğrencilerde aynı şekilde gerçek sınavın bir provası olan deneme sınavlarıyla çeşitli taktikler kazanır. Deneme sınavlarının adayların durumunu tespit noktasında belirleyici bir rol oynar. Denemeleri çözerken hazırlamış olduğunuz fiziksel şartlar gerçek sınavı mutlaka çağrıştırıyor olmalı sınav ortamına benzer atmosferler hazırlanmalıdır. Bu nedenle YGS deneme sınavları sınıf ortamında, grup içerisinde ve saat 10.00-12.40 arasında yapılacaktır. Ayrıca öğrencilerimizi psikolojik yönden hazırlamak amacıyla deneme haftası boyunca 12.sınıf öğrencilerimiz YGS deneme sınavlarına sivil gireceklerdir. Okul Rehberlik Öğretmeni Efraim Soyak ve Durmuş Ali Kocabaş Deneme Sınavlarını Önemi hakkında şu açıklamalarda bulunmuştur:

DENEME SINAVLARI ÖĞRENCİNİN BOY AYNASIDIR

Sınav yaklaşırken deneme sınavlarının önemi bir kat daha artmaktadır. Konu çalışmasını bitiren ya da bitirmek üzere olan bir öğrenci kendi başarısını görmek, eksikliklerini, hatalarını ortaya çıkarıp bunları gidermek adına deneme sınavları birer işaret taşları gibidirler. Öğrenciler deneme sınavlarındaki durumlarına göre çalışma şeklini, saatini, çözeceği soru tiplerini, kısaca çalışma stratejisini yeniden belirleyecektir. Deneme Sınavları kişinin bir tür boy aynasıdır. Boy aynası kişinin bütün bedenini göstererek kendine çekidüzen vermesini sağlar. Deneme Sınavları da öğrencinin sınava hazırlık düzeyini ölçer. Alınan puanların hedefe ulaştırıp ulaştırmayacağını görür. Bundan sonra ki çalışmalarını buna göre planlar.

ZAMANI İYİ KULLANMA VE DEĞERLENDİRME

Deneme sınavları ile bir taraftan zamanı uygun kullanma becerisi kazanırken diğer yandan öğrenmeyi etkileyen kaygıyı kontrol altına almayı öğreneceklerdir Deneme sınavlarına yeterince önem veren aday, gerçek sınavda hangi derse ne kadar zaman ayıracağını, çözemediği sorular karşısında tutumunun ne olacağını, kısaca nasıl davranacağını bilir. Böylece kaygı düzeyi azalır ve öğrenci ideal olan orta düzeydeki kaygıya sahip olur. Orta düzeydeki kaygı dikkatimizi yoğunlaştırmamıza yardımcı olur. Kaygının hiç olmadığı durumlarda dikkatsizlik ortaya çıkar. Öğrencilerin yaptığı en temel yanlışlardan biri deneme sınavını çözdükten sonra net ve puan hesabını yapıp deneme kitapçığını bir kenara atmaktır. Deneme sınavı çözmenin nedenlerinden biri tabii ki puan ve net durumunu görmektir, ancak bir diğer neden de hangi derslerin hangi konularında, ne tip sorularda ne tür hatalar yapıldığını belirlemektir. O nedenle deneme sınavı yaptıktan sonra belli bir süreyi, çözdüğünüz denemenin analizine ayırmalı, eksik olduğunuz konuları tespit etmelisiniz.?



1

Tüm okullarımız kütüphaneli oldu

2

Zor ama kutsal Bir görevimiz var

3

Özel Yetenekler BİLSEM’DE buluştu

4

Sorumluluğumuzun bilincindeyiz

5

Kırıkkale MEM ödüle doymuyor

6

45 okulumuzda kütüphane yokmuş

7

Belediye’den eğitime Rehberlik hizmeti