Kırıkkale'nin köy Olmasına izin vermeyiz

Kırıkkale

Türk Metal Sendikası Şube Başkanı Mürsel Öcal, Milli Piyade Tüfeği'nin özel sektöre verilerek, silah fabrikasının kapatılmak istendiğini ileri sürdü. MKE sayesinde il olan Kırıkkale'nin, tekrar köy olacağını iddia eden Öcal. Kırıkkale'nin MKE ile var oldu

17.00’DE MEYDANDA EYLEM VAR

2014 yılında yapımına başlanacak olan ‘Milli Piyade Tüfeğinin’ bir bölümünün özel sektöre verileceği söylentileriyle ilgili basın açıklaması yapan Türk Metal Sendikası Kırıkkale Şube Başkanı Mürsel Öcal, bugün saat 17.00’de Cumhuriyet Meydanı’nda eylem yapacaklarını açıkladı. Tüfeğin Kırıkkale ismi ile özdeşleştiğini ve bu konuda bir marka haline geldiklerini belirten Öcal, tabanca imalatı gibi tüfek imalatının da Kırıkkale’den başka bir ile götürülmek istendiğini söyledi. Milli Piyade Tüfeği’nin çocukları kadar değerli olduğunu belirten Öcal, fabrikalarında yeni üretilecek olan tüfeğin üretimine hazır olduklarını ve gerekli ekipmanların fabrikalarında mevcut olduğunu bildirdi.

 

EKONOMİYİ İYİCE DÜŞÜRÜR

Savunma Sanayi Müsteşarlığı’nın Milli Piyade Tüfeği’nin bir bölümünü Kale Kalıp firmasına yaptırmak istediğini olduğunu belirten Öcal, Kırıkkale’nin ekonomisinin artması ve iş imkanlarının oluşması için özel sektörün bu üretimden çekilmesi gerektiğini ifade etti. Kalkınmak için şehrin; MKE’ye, fabrikada bulunan işçilere ve üretilen silahların ihracatından gelen paraya bağlı olduğunu belirten Öcal, MKE sayesinde il olan Kırıkkale’nin, MKE’nin küçülmesiyle tekrar köy haline geleceğini iddia etti. Silahın Türkiye’de sadece Kırıkkale’de yapılabileceğini belirten Öcal, silahın montaj testlerini, kalite kontrolünü, kabulünü, yurt içi ve yurt dışı satışını yapacak tek yerin, Makine Kimya Endüstrisi Kurumu olduğunu ifade etti.

 

HALK SİLAHINA SAHİP ÇIKSIN

Bugün saat 17.00’de Kırıkkale’yi seven herkesin Cumhuriyet Meydanı’nda eylemlerine destek vermesi gerektiğini belirten Öcal, eylemlerinin; para, maaş, çalışma kalitesi ve sorun yüzünden kaynaklanmadığını, şehir istihdamının yok edilmesine karşı oldukları için böyle bir eylem yapacakları bildirdi. Cumhuriyet tarihi boyunca yapılan tüfeklerin kalıcı olarak MKE Silah Fabrikası’nda yapılması gerektiğini belirten Öcal, kentte bulunan sivil toplum örgütleri, dernekler ve sendikalar, işçilerle birlikte bugün Cumhuriyet Meydanı’na yürüyeceklerini ve kalabalık bir eylem yapacaklarını kaydetti.  Halkın silahına sahip çıkmasını ve kendileri ile birlikte meydanda olmaları gerektiğini belirten Öcal, Kırıkkale’nin MKE’ye sahip çıkması gerektiğini söyledi.

 

 

 

Öcal, bugüne kadar MKE’nin; 778 bin G3 Tam Otomatik Silah, 130 bin HK33 Piyade Tüfeği, 47 bin MG3 Makineli Tüfek, 100 Bin MP5 Makineli Tabanca, Bin adet Bora 12 Keskin Nişancı Snieper Tüfeği, 10 bin Bombaatar, 50 bin 9mm tabanca, 10 bin av çiftesi ve 1000 adet süperfoze yaptığını açıkladı.