Tarih: 14.02.2012 06:08

Kınalı kuzular uğurlandı

Facebook Twitter Linked-in

EN İYİ ŞEKİLDE YAPACAKLAR

Kardelen Lokantasında 25 asker adayı ile buluşan vatani görevini yapacak olan gençlere askerlik öncesi moral verdi. Yemekte konuşan Mehmet Koyuncu ?Türk halkı askerliği kutsal bir görev sayar. Askerlik çağına gelmiş delikanlının askere yolcu edilmesi, askerlik dönüşü karşılanması bir gelenektir. Askerlik, delikanlının askere gideceğinin belli olmasından, askere uğurlanmasından, şiirlere konu olmasından, ardından ağıt yakılmasından, gönderdiği mektuplara, karşılanmasına kadar geleneği olan bir geçiş dönemidir?

 

HAYIRLISI İLE GİDİP GELSİNLER

?Her törende olduğu gibi askerliğin etrafında da bir âdetler, inanmalar, pratikler zinciri oluşmuştur. Türkiye?de askerliğini yapmamış insan yarım insan sayılır. Askerlik bir eğitim yuvası olarak görülür, insan hayatının bir dönüm noktası olarak kabul edilir. Bu nedenle askere gönderme, karşılama asker mektupları köylerde önemlidir; gururlanılır, ağlanır, duygulanılır. Vatani görevlerini yapmak için askere gidecek olan evlatlarımızın hayırlısıyla gidip gelmelerini temenni ediyorum. Bu gibi etkinlikler birlik ve beraberliğin kardeşlik duygularının arttığı gecelerdir. Ben de asker anaları babaları gibi evlatlarımız ile gurur duyuyorum? dedi.

 

GÖREVLERİNİ EN İYİ ŞEKİLDE YAPACAKLAR

Gençlerin görevlerini en iyi şekilde yapacaklarını belirten Koyuncu, ?Gençlerimizin görevlerini en iyi şekilde yapacaklarına inanıyorum. Kendilerine şimdiden hayırlı teskereler diliyorum. Her başlattığı ve yıllardır devam ettirdiğimiz asker gecelerimiz vazgeçilmez bir gelenek haline gelmiştir. İşlerimizin yoğunluğundan bizler unutsak da, gençlerimiz artık bize hatırlatıyorlar. Bizlerde onları memnun edebilmek için bu geleneğimizi devam ettiriyoruz. İnşallah onları ve ailelerini memnun etmişizdir. Askerlerimizin hayırlısıyla vatani görevlerini tamamlayıp aramıza dönmelerini Cenab-ı Allah?tan niyaz ediyorum? dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —