Türk İş Konfederasyonu’na bağlı Türk Metal Sendikası Kırıkkale Şubesi ve Petrol İş Kırıkkale Şubesi ortak basın açıklamasında bulundu. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Geçen hafta TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülen torba kanun teklifi ile bizlerin yıllardan beri karşı durduğu esnekleşme ve güvensizleştirme konuları tekrar gündeme geldi. "İstihdam Paketi" adı altında kamuoyuna sunulan düzenleme uzun vadede bir güvensizleştirme ve sendikasızlaştırma paketidir. 25 yaş altı ve 50 yaş üstündekilere "istihdam kolaylığı sağlayacağı" iddia edilen düzenleme aslında belirli süreli iş sözleşmelerinin yaygınlaşmasına kıdem ve ihbar tazminatı gibi işçilerin en temel istihdam güvencelerinin ve çalışma barışının ortadan kalkmasına sendikal yaşamın alt üst olmasına neden olacaktır”
“Böyle bir düzenlemeye karşı çıkmazsak hem kendimize hem de çocuklarımıza çok büyük kötülük yapmış oluruz. İşverenlerin isteklerinin bizim aleyhimize olduğunu hepimiz biliyoruz. Bunu yaşayarak öğrendik. Bu gidişe dur dememiz gerekiyor. İşsizlik sigortası fonu işvereni teşvik fonuna dönüşmüştür. Meclisten geçen sözüm ona istihdam paketi işverenlere teşvik muafiyet af getirmektedir. İşçinin emeği sermayenin sömürüsüne bırakılmaktadır. Türk İş yıllardan beri esnekleşme, güvensizleştirme ve kuralsızlaştırma karşı verdiği mücadeleyi aynı kararlılık ve azimle sürdürmektir. Salgın koşulları fırsata dönüştürülmek istenmektedir. Çalışma hayatını işçiler aleyhine dönüştürmek için çabalayanlara yanıtımız çok açıktır. Yapamayacaksınız, yaptırmayacağız!.”
“Hükümetin uygulaması gereken öncelikli politika kayıt dışı çalışmayı önlemektir. Ülke ekonomisi ve işçiler kayıt dışı çalışmadan dolayı ağır bedeller ödemektedir. Kayıt dışılığa dayanan emek sömürüsü ortadan kaldırılmalıdır. Kayıt dışı istihdamla ülke büyük bir gelir kaybına uğramaktadır. Salgın koşullarda işsizlikle mücadele böyle olmaz. İstihdamı artıracağız deyip işçiler güvencesizliğe, sendikasızlığa mahkum edilemez!. İşçiler zorla ücretsiz izne çıkarılarak, günlük 39 TL ile yaşamak zorunda bırakılamaz!. Sosyal diyaloğun içini boşaltarak iş barışı sağlanamaz!. İşçiye Ölümü gösterip sıtmaya razı olmaları beklenecek işsizlikle mücadele edilmez!. TBMM'deki sözkonusu düzenleme "işçiye ölümü gösterip sıtmaya razı etme" düzenlemedir!. Bugün Rüzgar eken yarın fırtına biçecektir!. İşçinin bu düzenleme vereceği yanıt nettir” dedi.