Kent istihdamına katkı

Kent istihdamına katkı

Kırıkkale Üniversitesi (KÜ) ve Kırıkkale İŞKUR Müdürlüğü tarafından Proje Yazım Elemanı Meslek Edindirme kursu başlatılacak. İŞKUR Müdürü Nazım Ulu, yapılacak kursların kent istihdamına katkı sağlayacağını söyledi.

 

BÖLGEMİZ VE İLİMİZ FAYDALANACAK

KÜ Sürekli Eğitim Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ertuğurul Karakaya, yaptığı yazılı açıklamada, 25 Kasım 2013 – 13 Ocak 2014 tarihleri arasında Kırıkkale Üniversitesi ve İŞKUR tarafından Proje Yazım Elemanı Meslek Edindirme kursu düzenleneceğini bildirdi. Proje Yazım Elemanı Meslek Edindirme kursunun Türkiye`de bir ilk olacağını ifade eden Yrd. Doç. Dr. Karakaya, açıklamasında şu bilgilere yer verdi:"Bu kurslarda eğitilecek yetişmiş elemanlara bölgemizde ve özellikle de ilimizde oldukça fazla ihtiyaç duyulmaktadır. Kamu kuruluşları aracılığıyla  gerçek ve tüzel kişilere birçok proje desteği sağlandığı pek bilinmemekte veya bunu bilen yeterli eleman  bulunmamaktadır.”

 

PROJELERE DESTEK VERİLİYOR

“TÜBİTAK, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Ulusal Ajans, KOSGEB, Ahiler Kalkınma Ajansı (AHİKA) gibi kuruluşların proje desteklerinden faydalanabilmek için destek sürecini bilmenin yanısıra, projenin ne şekilde yazılacağını da öğrenmek gerekiyor. Gerçekleştirileceğimiz kursta, kursiyerlere uzman öğretim elemanları tarafından bu konularda gerekli olan bilgilerin örnek projeler üzerinden aktarılacak. Ayrıca kursu tamamlayarak sertifika almaya hak kazanan kursiyerlerden en az 12`sinin  Kırıkkale`deki  seçkin kuruluşlarda istihdam edilecektir.”

 

KENT İSTİHDAMINA KATKI SAĞLAYACAK

Kırıkkale İŞKUR Müdürü Nazım Ulu da yapılacak bu kurs ile kentte istihdama katkı sağlanacağını, farklı iş kollarında proje yazımında eleman desteği verilerek verimliliklerinin artırılacağını dile getirdi.



1

Ailelerin Gururu Törene Damga Vurdu

2

AKŞAM 20.00'ye KADAR DEVAM EDECEK

3

Örenciler Arasında Yemek Yarışması Düzenlendi

4

ZARAR TESPİT ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

5

ŞEHİTLERİMİZİN İSMİ ÜNİVERSİTEDE YAŞAYACAK

6

PROJEYE KISA BİR ZAMANDA BAŞLANACAK

7

ANA İSALE HATTINDAKİ ARIZA GİDERİLDİ