Tarih: 19.06.2013 01:13

Kazkayası: ?Çocukların nefes alışverişlerini takip edin?

Facebook Twitter Linked-in

PROF.DR. MUSTAFA KAZKAYASI, ÇOCUKLARDA BULUNAN GENİZ ETİNİN İLERDE ÇOK BÜYÜK SOLUNUM YOLU RAHATSIZLIKLARINA YOL AÇACAĞINI SÖYLEDİ. KAZKAYASI, ÇOCUKLARI ÖNEMLİ DERECEDE ETKİLEYEN BU HASTALIĞIN ÇÖZÜMÜ İÇİN EN YAKIN SAĞLIK KURULUŞUNA GİDİLMESİ GEREKTİĞİNİ BİLDİRDİ. 
Kazkayası: ?Çocukların nefes alışverişlerini takip edin? 
Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Kulak Burun Boğaz Anabilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Mustafa Kazkayası, geniz Eti olan çocuklarda, tıkayıcı uyku apnesi, horlama, burun tıkanıklığı, dikkat dağınıklığı ve buna bağlı ders başarısında azalma, huzursuzluk ve asabiyet problemi görülebildiğini belirtti.
ÇOCUKLARDA TEHLİKELİ 
Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Kulak Burun Boğaz Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kazkayası, geniz Eti olan çocuklarda, tıkayıcı uyku apnesi, horlama, burun tıkanıklığı, dikkat dağınıklığı ve buna bağlı ders başarısında azalma, huzursuzluk ve asabiyet problemi görülebildiğini belirtti. Prof. Dr. Kazkayası yaptığı açıklamada, geniz etinin tıkayıcı özelliğinin yanı sıra, bu bölgeye yerleşen mikropların hızla çoğalması nedeniyle üst ve alt solunum yollarında tekrarlayan enfeksiyonlara sebep olduğunu anlattı. 
BÜYÜMEDEN ÖNLENMELİ 
Geniz etinin çok büyüdüğünde genizi kapatarak, tıkayıcı uyku apnesi denilen uykuda solunumun duraklamasına kadar varan ciddi problemler oluşturduğuna dikkati çeken Kazkayası, şunları söyledi:  "Geniz Eti olan çocuklarda, tıkayıcı uyku apnesi, üst solunum yolu direnç sendromu, horlama, burun tıkanıklığı, dikkat dağınıklığı ve buna bağlı ders başarısında azalma, huzursuzluk ve asabiyet, gece altına işeme, işitmede azalma, anormal yüz ve diş gelişimi, büyüme geriliği, sinüzit, bademcik ve akciğer iltihabı gibi problemlerle karşılaşılır. Kliniğe müracaat eden çocuk hastaların endoskopik muayenesinde dokunun anormal görünümü ile tanı konur. Dokunun özelliği de gözlenir ve bunun tümör, enfeksiyon, kist ve benzeri lezyonlardan ayırıcı tanısı yapılır. 1 yaşından itibaren bunun ameliyatı yapılabilir, ancak mecbur kalınmadıkça çocuğun anesteziyi daha rahat tolere edebileceği 3 yaş sınırına dikkat edilmeli."



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —