KAYMAKAM İLE İLGİNÇ TANIŞMA

KAYMAKAM İLE İLGİNÇ TANIŞMA

Balışeyh Kaymakamı Tekin Erdemir`i ziyaret eden halk ozanları, kendilerine has üsluplarıyla Kaymakama "Hoşgeldin" deyince ortaya renkli görüntüler çıktı.

HAS ÜSLUP
Kırıkkale`nin Balışeyh ilçesinde ilçe Kaymakamı`nı ziyaret eden halk ozanları, Kaymakam`la konuşmalarını sazların teline vurarak yaptılar.Ozanlar, alışılmışın dışında hareket ederek, normal tanışma ve konuşma yerine, kendilerine has üslubu kullandılar. Ozanlar ilçe Kaymakamı`yla tanışmalarında şu sözlere yer verdiler:
 
İŞTE O ŞİİR
?Bugün geldik makamına, güler yüzlü Kaymakamım
Türküler getirdik sana, benim gözüm Kaymakamım
Ezgiler getirdik sana, benim güzel Kaymakamım
Türküler getirdik sana, canım gözüm Kaymakamım
Aşıklara kucak aştın, benim güzel Kaymakamım
Gönüllere ışık saçtın, benim güzel Kaymakamım
Gönüllere gönül saçtın, benim güzel Kaymakamım
Hakkın yardımcısı birdir, bir ola bir Allah birdir
İsmi Tekin Erdemir`dir, yakışıyor Kaymakamım
Adı Tekin Erdemir`dir, yakışıyor Kaymakamım
Aşıklar sözün söylesin, ilim deryasın boylasın
Sözümüz hediye kalsın, benim güzel Kaymakamım?`
 
30 YILDIR SAZ ELİMİZDE
Anadolu`yu baştan başa gezdiklerini ve gittikleri yerlerde çeşitli ziyaretler gerçekleştirdiklerini ifade eden halk ozanı Murat Ozanoğlu ve Turgut Yılmazer, 30 yıldır ellerinde sazlarıyla dolaştıklarını belirttiler. Halk ozanı Yılmazer, saz ve söz ile gönüllerin derinliklerine inmenin daha kolay olduğunu belirterek şunları söyledi;
 
DEĞİŞİK BİR DUYGU
?Ozan`ın yurdu ve vatanı olmaz. Ülkemizin yer yeri bizim için yurdumuzdur. Nereye gitmişsek, kimi ziyaret ediyorsak, artık oralıyız dır. Sazımızla sözümüz bir olup o anki duygularımızı kelime ve cümlelere yansıtırız. Bizler, bir çiçeği, çocuğu, yaşlıyı, hastayı, güleni ağlayanı ve kimi neyi nasıl görmüşsek sazımız ve sözümüzden ona göre ses çıkar. Bizler halkın sesiyiz, aşığıyız. Onların duygu ve hislerinin tellere dokunuşlarıyız. Sazımızla gönüllere iner, gülmeyen yüzleri güldürmekle kalmaz bazen de zülf-i yare dokunur, kuruyan gözyaşı pınarlarını yeniden yeşertiriz? dedi. İlçe Kaymakam`ı Tekin Erdemir, ozanların karşılıklı olarak kendisiyle ilgili okunan türkünün kişiye değişik bir duygu ve his verdiğini dile getirdi.


1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ